Kolektivizace v Jihočeském kraji
Text dotazu
Dobrý den, píši seminární práci na téma "Kolektivizace v Jihočeském kraji". Chtěla bych požádat o nějaké zdroje, které bych mohla ke své práci použít. Děkuji.
Odpověď
Dobrý den,
uvádíme příklady záznamů o knihách  s tématem kolektivizace, které jsme vyhledali v bázi NKC Národní knihovny, http://www.nkp.cz :
[Č.záznamu: 002026979]
Akce "K" : vyhnání sedláků a jejich rodin z usedlostí v padesátých letech : studie, seznamy a dokumenty / Petr Blažek, Karel Jech, Michal Kubálek a kol.. -- 1. vyd.. -- V Praze : Pulchra : Česká zemědělská univerzita, 2010. -- 635 s.
[Č.záznamu: 000692163]
Ke sporům o zemědělské družstevnictví a kolektivizaci v Československu / Antonín Václavů. -- Praha : Vysoká škola ekonomická, 1999. -- 81 s.
[Č.záznamu: 002032837]
Závěrečná fáze kolektivizace zemědělství v Československu 1957-1960 : sborník příspěvků / Vladimír Březina, Jiří Pernes (eds.). -- Vyd. 1.. -- Brno : Stilus, 2009. -- 231 s.
[Č.záznamu: 001853735]
Zemědělství a 50. léta / [autoři textů Marie Bočková ... et al.]. -- Praha : Národní zemědělské muzeum, 2008. -- 119 s.
Obsahuje bibliografie a bibliografické odkazy
[Č.záznamu: 001824662]
Zemědělské družstevnictví : kolektivizace zemědělství - vznik JZD 1954 / připravila Jana Pšeničková. -- Vyd. 1.. -- Praha : Národní archiv, 2008. -- 259 s.
a především rešerše
[Č.záznamu: 002089838]
Kolektivizace československého venkova 1945 -1960 [rukopis] : rešerše. 2006 [Praha] : [Referenční centrum : Národní knihovna ČR], 2006. -- 2500 záznamů.
Rešerše je k zapůjčení u nás, v Referenčním centru pod signaturou  RC 351/2006.
Obor
Historie a pomocné historické vědy. Biografické studie
Okres
--
Knihovna
Národní knihovna ČR
Datum zadání dotazu
09.01.2013 09:50
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Kolik je 10 + 4?
Hledání v archivu