Kocourkov
Text dotazu
Dobrý den, chceme se zeptat, kdo je autorem knihy U nás v Kocourkově, podle které byl natočen pravděpodobně film s J. Werichem. Myslíme si, že původním autorem byl Karel Poláček, ale zatím jsme v žádné knihovně toto dílo nenašli.
Odpověď
Dobrý den, film U nás v Kocourkově byl natočen podle původního námětu (scénáře) Karla Poláčka, nikoliv podle literární předlohy jako např. filmy Muži v ofsajdu, Dům na předměstí aj. Na scénáři spolupracovali Jaroslav Mottl, Miroslav Cikán a Václav Wassermann. Scénář zatím knižně nevyšel, ale má ho ve fondu Knihovna Národního filmového archivu (http://www.nfa.cz/index.html?faid=30206).
Použitá literatura:
* Karel Poláček a film. Boskovice : Albert, 2002. Str. 252. ISBN 80-7326-011-5.
* MĚDÍLEK, Boris. Bibliografie Karla Poláčka. Praha: Nakladatelství Franze Kafky, 1997. 743 s. ISBN 80-8544-20-6.
* Český hraný film II, 1930-1945. Praha: Národní filmový archiv, 1998. Str. 366. ISBN 80-7004-090-4.
* BŘEZINA, Václav. Lexikon českého filmu: 2000 filmů 1930-1997. Praha: Filmové nakladatelství Cinema, 1997. Str. 432. ISBN 80-85933-13-6.
Obor
Divadlo, film, tanec
Okres
--
Knihovna
Datum zadání dotazu
02.10.2008 14:00
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Kolik je 4+4 ?
Hledání v archivu