kočka domácí
Text dotazu
jaké jsou na kočce domácí příznaky stekliny?děkuji za odpověd
Odpověď
Dobrý den, o vzteklině naleznete mnoho informací volně na webu:
Např. encyklopedie Wikipedia http://cs.wikipedia.org/wiki/Vzteklina#U_zv.C3.AD.C5.99at uvádí několik forem vztekliny u zvířat, včetně klinických příznaků.
Obecné informace o vzteklině (u zvířat i lidí) naleznete na portálu encyklopedie CoToJe - http://www.cotoje.cz
Server Kočičí svět online - http://kocouri.7x.cz/vzteklina uvádí:
Pozor tato nemoc je přenosná, jak na zvíře, tak i na člověka! Je to smrtelné virové onemocnění. Přenáší se kousnutím nakaženým zvířetem, protože virus se vyskytuje ve slinách. Virus přenáší i divoká zvířata, především netopýr, tchoř, vlk, liška a jiní dravci. Virus proniká do celého nervového systému a cestuje jím, dokud nedosáhne mozku. Inkubační doby se pohybuje v řádu týdnů až měsíců. Příznaky viru jsou neurologické změny, změny chování, agresivita nebo naopak přílišná přítulnost, rozšířené zornice, ochrnutá čelist se sliněním, ochrnutí nebo záškuby, po kterých nastává smrt. Vzteklinu není možné léčit, očkování existuje.
Lze se domnívat, že informace o nemocech kočky jsou součástí příruček k chovu těchto zvířat, např. výběr z báze NKC  http://sigma.nkp.cz/F/
Kočka : správná péče : rady odborníků ke správnému chovu / Katrin Behrendová ; s barevnými fotografiemi Moniky Weglerové ... [et al.] ; kresby György Jankovics ; [z německého vydání ... přeložila Alena Šubrtová]. -- České vyd. 1.. -- Praha : Jan Vašut, 1998. -- 57 s. : il. (některé barev.)
Moje kočka : úplný průvodce péčí o kočku po celý její život / Caroline Davis ; [z anglického originálu ... přeložila Dana Mikšíková]. -- České vyd. 1.. -- Praha : Ottovo nakladatelství, 2005. -- 192 s. : barev. il.
Naše kočka : zásady správného chovu, zdravá výživa, jak porozumět své kočce / Ulrike Müller ; foto Monika Wegler ; ilustrace Renate Holzner. -- České vyd. 1.. -- Praha : Jan Vašut, 2006. -- 127 s. : barev. il.
Nějakou publikaci o chovu kočky jistě dostanete v knihovně v místě Vašeho bydliště, studia.
Obor
Biologické vědy
Okres
--
Knihovna
Národní knihovna ČR
Datum zadání dotazu
27.11.2008 08:15
nikola píše:
Úterý 04.08.2015 14:16
dobrý den chci se zeptat vydrží kočka doma týden jedeme na týden pryč předem děkuji
PSK - admin píše:
Středa 05.08.2015 13:53
Dobrý den, odpověď jsme Vám poslali na e-mail a naleznete ji také v archivu služby PSK na adrese http://www.ptejteseknihovny.cz/dotazy/kocka-sama-doma .
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Kolik je 4+4 ?
Hledání v archivu