kočka domácí
Text dotazu
Jaké nemoci může mít kočka domácí a jaké jsou příznaky?
Odpověď
Dobrý den, kočky trpí řadou nemocí, zvláště infekčních. O nemocech, které je mohou postihnout, se můžete dočíst na internetu - tématu se věnují například internetové stránky:
* http://www.chovatelskykatalog.cz/magazin/view.php?cisloclanku=2007070176
* http://www.kocicarny.cz/cs/kockopece/kocici-nemoci-a-neduhy/
* http://www.psi-kocky.cz/kocky/kocici_nemoci
* http://jamis-kocky.net/sezmanClanku.html
* http://poradna.pro.kocky.sblog.cz/dechovy_aparat/
nebo v publikacích:
*  MAHELKOVÁ, Květoslava. Zvěrolékař pro kočku, aneb, Kočka ve zdraví a nemoci. 1. vyd. Brno : Fauna Magazín, 2004. ISBN 80-903389-0-9 (váz.)
*  FOGLE, Bruce. Co je s mou kočkou? 1.vyd. Praha : Knižní klub, 2004. ISBN 80-242-1127-0 (váz.)
*  BOWER, John. Kočky : praktický rádce chovatele koček. Praha : Columbus, 2001. ISBN 80-7249-098-2 (váz.)
*  ŘÍHOVÁ, Marie. Chov koček. 1. vyd. Praha : Grada, 2007. ISBN 978-80-247-1804-0 (váz.)
*  Nemoci psa a kočky. 2. vyd.Brno : Noviko, 2008- ISBN 978-80-86542-18-8 (odborná publikace)
Pokud máte doma nemocnou kočku, doporučujeme navštívit s ní zvěrolékaře.
Odborník nejlépe pozná, co Vaší kočce schází, jaká nemoc ji sužuje, nejlépe Vám také doporučí potřebnou léčbu. Poradit by Vám mohli i zvěrolékaři provozující bezplatnou zvěrolékařskou poradnu na stránkách Vetcentrumu: http://www.vetcentrum.cz/stodulky/poradna.
Obor
Biologické vědy
Okres
--
Knihovna
Národní knihovna ČR
Datum zadání dotazu
06.11.2008 18:33
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Zapište číslici "pět".
Hledání v archivu