Knižní ceny orientované na grafickou, typografickou a polygrafickou knižní úpravu
Text dotazu
Dobrý den,
měla bych dotaz – nedaří se mi nalézt ceny (mohou být i zahraniční), které se zabývají vyhodnocením knižní grafiky a úpravy, řešením knižní obálky a spol.
Prosím existuje takovýto seznam? Zatím se mi podařilo nalézt pouze Magnesii Literu a cenu Nejkrásnější česká kniha, ale o těch jsem již stejně věděla. Ze zahraničních kategorii knih v European Design.
Mockrát vám děkuji
Odpověď
Dobrý den,
ze zahraničních cen hodnotící grafické, ilustrační či polygrafické zpracování knih, jsme nalezli např. tyto každoroční soutěže:
Book design award - https://scribepublications.com.au/news-events/news/the-66th-australian-book-design-awards-2018
BRITISH BOOK DESIGN & PRODUCTION AWARDS - https://www.britishbookawards.org/
50 best-designed books and book covers - https://www.aiga.org/about-50-50
Panz book design award - http://www.bookdesignawards.co.nz/
Australian book designs: https://scribepublications.com.au/news-events/news/the-66th-australian-book-design-awards-2018
E-Book Cover Design Awards - https://www.thebookdesigner.com/2018/06/e-book-cover-design-awards-may-2018/
CENA OCTOGONES (Francie) - https://www.octogones.org/les-prix/prix-octogones/
VELKÁ CENA (Großer Preis) – Německo - https://de.wikipedia.org/wiki/Gro%C3%9Fer_Preis_der_Deutschen_Akademie_f%C3%BCr_Kinder-_und_Jugendliteratur_e._V._Volkach
Z českých cen jsme dohledali pouze již Vámi dvě zmíněné: Nejkrásnější česká kniha a Magnesia litera - Litera za nakladatelský čin.
Přehled všech českých literární cen najdete zde: https://cs.wikipedia.org/wiki/Kategorie:%C4%8Cesk%C3%A9_liter%C3%A1rn%C3%AD_ceny
Obor
Umění, architektura, muzeologie
Okres
--
Knihovna
Národní knihovna ČR
Datum zadání dotazu
27.11.2018 14:08
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Kolik je 4+4 ?
Hledání v archivu