Knihy výzkumnej metóde "případová studia"
Text dotazu
Dobrý deň,
mohli by ste mi prosím doporučiť knihy, ktoré hovoria o prípadovej štúdii ako o výzkumnej metóde? Zaujíma ma, ako sa prípadovka vytvára, čo má byť jej obsahom a podobne.
Ďakujem
Odpověď
Dobrý den,
můžeme Vám doporučit obecné knihy, avšak mnoho další literatury by bylo možné dohledat, kdybychom  znali obor, v jakém má být případová studie prováděna. Hodně se vyskytuje literatura s případovými studiemi v ekonomice nebo didaktice.
HENDL, Jan. Úvod do kvalitativního výzkumu. Praha: Karolinum, 1999. 277 s. ISBN 80-246-0030-7.
HENDL, Jan. Kvalitativní výzkum: základní teorie, metody a aplikace. Čtvrté, přepracované a rozšířené vydání. Praha: Portál, 2016. 437 stran. ISBN 978-80-262-0982-9.
YIN, Robert K. Case study research: design and methods. 3rd ed. Thousand Oaks: Sage, 2003. xvi, 181 s. Applied social research methods series; v. 5. ISBN 0-7619-2552-X.
STAKE, Robert E. The art of case study research. Thousand Oaks: SAGE Publications, 1995. 175 s. ISBN ISBN 0-8039-5767-X.
MILLS, Albert J., ed., DUREPOS, Gabrielle, ed. a WIEBE, Elden, ed. Encyclopedia of case study research. Volume 1. [S.l.]: SAGE, C2010. xxxiv, 517 s. ISBN 978-1-4129-5670-3.
Výše zmíněné knihy jsou k dispozici v Národní knihovně, popřípadě v jiných knihovnách v České republice, odkud je možné knihy získat například přes meziknihovní službu.
Mnoho literatury najdete také na konci následujícího článku: http://pages.pedf.cuni.cz/pedagogika/?attachment_id=11271&edmc=11271.
Zdroje:
https://aleph.nkp.cz/F/EPE9FV5VB715CQ6BXG4AY3MS9FS3SYC2E9N896EENQ41K6YI39-08549?func=file&file_name=base-list
https://cs.wikipedia.org/wiki/P%C5%99%C3%ADpadov%C3%A1_studie
Obor
Knihovnictví, informatika, všeobecné, referenční literatura
Okres
--
Knihovna
Datum zadání dotazu
11.04.2018 16:51
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Kolik je 10 + 4?
Hledání v archivu