knihy o rysu
Text dotazu
Dobrý den,
ráda bych se zeptala, ve který publikacích mohu najít informace o rysu
ostrovidovi (Lynx lynx).
Odpověď
Dobrý den,
rys ostrovid je zmíněn skoro v každé encyklopedii savců. Informace o něm můžete získat například v publikacích:
* ANDĚRA, Miloš. Poznáváme naše savce. 2., přeprac. vyd. Praha : Sobotáles, 2005. ISBN 80-86817-08-3.
* REICHHOLF, Josef. Savci. 2. vyd. V Praze : Knižní klub, 2006. ISBN 80-242-1637-X.
* DOBRORUKA, Luděk J. Savci Evropy a Středomoří. 1. české vyd. Praha: Aventinum, 2004. ISBN 80-903284-9-0.
* ANDĚRA, Miloš. Velcí savci v České republice - rozšíření, historie a ochrana. 2., Šelmy (Carnivora) = Large mammals in the Czech Republic - distribution, history and protection. 2., Carnivores (Carnivora). Praha : Národní muzeum, 2009. ISBN 978-80-7036-259-4.
* DUNGEL, Jan. Savci střední Evropy. Brno : Jota, 1993. ISBN 80-85617-16-1.
Další literaturu k tématu můžete dohledat prostřednictvím Online katalogu Národní knihovny ČR: http://aleph.nkp.cz/cze/nkc , Souborného katalogu ČR: http://aleph.nkp.cz/cze/skc , Jednotné informační brány: http://www.jib.cz/ či článkové databáze ANL: http://aleph.nkp.cz/cze/anl .
Rys ostrovid je taktéž popsán v celé řadě článků, některé z nich jsou volně dostupných na internetu
např.:
* http://cs.wikipedia.org/wiki/Rys_ostrovid
* http://www.priroda.cz/lexikon.php?detail=11
* http://www.casopis.ochranaprirody.cz/clanky/rys-ostrovid-v-ceske-republice.html
* http://www.npsumava.cz/cz/1501/1635/clanek/vyzkum-a-monitoring-populacerysa-ostrovida-lynx-lynx/
* http://svetmyslivosti.silvarium.cz/content/view/66/9/
* http://www.rozhlas.cz/hlas/selmy/_zprava/12443
Obor
Biologické vědy
Okres
--
Knihovna
Národní knihovna ČR
Datum zadání dotazu
03.06.2011 14:48
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Zapište číslici "pět".
Hledání v archivu