knihy o nickoch (prezývkach na sociálnych sieťach)
Text dotazu
Dobrý deň,
chcela by som sa spýtať, či sú v Národnej knižnici ČR dostupné knihy, v ktorých sa autori zaoberajú nickmi (prezývky alebo tiež nick name) v internetovej komunikácii (sociálne siete), keďže budem končiť štúdium na vysokej škole a potrebujem to na záverečnú bakalársku prácu.
Za prípadnú odpoveď ďakujem.
Odpověď
Dobrý den,
Našli jsme dvě knihy,  které zcela určitě obsahují kapitoly o přezdívkách při internetové komunikaci. Jedná se o následující tituly:
* Jandová, Eva et al. Čeština na WWW chatu. Vyd. 1. Ostrava: Ostravská univerzita v Ostravě, Filozofická fakulta, 2006. 262 s. ISBN 80-7368-253-2.
Obsah: http://toc.nkp.cz/NKC/200801/contents/nkc20071780842_1.pdf
Kniha obsahuje přímo kapitolu: Nicky v komunikaci na www chatu
* Jandová, Eva. Konverzace na WWW chatu. Vyd. 1. Ostrava: Ostravská univerzita v Ostravě, Filozofická fakulta, 2007 [i.e. 2006]. 175 s. ISBN 80-7368-254-0.
Obsah: http://toc.nkp.cz/NKC/200710/contents/nkc20071753516_1.pdf
kapitola: Přezdívky a oslovení
Další tituly se také věnují sociální komunikaci na internetu, ovšem zde již nemáme k dispozici náhled na obsah knih, tedy nelze s jistotou říci, že zde jsou požadované informace. Doporučujeme Vám však knihy prohlédnout, mohla byste v nich nalézt užitečné informace:
* Mazzarella, Sharon R., ed. Girl wide Web 2.0: revisiting girls, the internet, and the negotiation of identity. New York: Peter Lang, C2010. xvi, 288 s. Mediated youth, vol. 9. ISBN 978-1-4331-0549-4.
Klíčová slova: internet * internetová komunikace *  internetové sociální sítě *  dívky *  psychologie adolescentů *  sociální identita
* Zaphiris, Panayiotis, ed. a Ang, Chee Siang, ed. Social computing and virtual communities. Boca Raton: CRC/Taylor & Francis, C2010. xii, 285 s. ISBN 978-1-4200-9042-0.
klíčová slova: internet -- sociální aspekty * internetová komunikace *  internetové sociální sítě
* Žemlička, Martin. E-mail, chat, sms: praktický průvodce elektronickou komunikací. Vyd. 1. Brno: Computer Press, 2003. 110 s. ISBN 80-7226-928-3.
Klíčová slova: elektronická pošta * chat *  internetová komunikace
Zajímavé by pro Vás také mohly být tyto tituly periodik:
* Communication & social change [online]. Atlanta, GA: Center for Excellence in Communication Arts, Clark Atlanta University, C2007- [cit. 2013-06-12]. ISSN 1936-6221.
Klíčová slova: masmédia * sociální komunikace
* Computer-mediated communication magazine [online]. Troy, N.Y.: J. December, C1994-[1999] [cit. 2013-06-12]. ISSN 1076-027X.
Klíčová slova: informační technologie * počítačové sítě * sociální komunikace * telematika
* CyberPsychology and behavior [online]. New Rochelle, NY: Mary Ann Liebert, Inc [cit. 2013-06-12]. ISSN 1557-8364 Klíčová slova: interakce člověk-počítač * internet *  sociální komunikace *  sociální psychologie *  uživatelská rozhraní
U těchto záznamů časopisů naleznete v katalogu NKC (http://aleph.nkp.cz/F) také informaci o dostupnosti jednotlivých ročníků a plných textů.
Další tituly, které se zabývají internetovou komunikací, můžete dohledat v online katalogu NK ČR (báze NKC) na adrese http://aleph.nkp.cz/F. Pokud by Vás zajímaly také zahraniční články, doporučujeme Vám vyhledávač JIB+ (www.jib.cz/jibplus) , který obsahuje informace z licencovaných i volných zdrojů, některé záznamy jsou obohacené také o plné texty. Pro dohledávání článků využijte přednastavený zdroj index "Primo Central".
Dále můžete využít vyhledávání přímo v licencovaných databázích. Jejich seznam pro uživatele NK ČR naleznete na adrese http://www.nkp.cz/katalogy-a-db/licencovane-db/prehled-lic-zdroju.
Obor
Výpočetní technika
Okres
--
Knihovna
Datum zadání dotazu
21.06.2013 12:59
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Kolik je 4+4 ?
Hledání v archivu