Knihy o mnohoúhelnících
Text dotazu
Dobrý den,
prosím hledám knihy o pravidelných a konvexních mnohoúhelnících a nemůžu nic najít. Mohli byste mi prosím poradit, jak hledat či jestli zde jsou nějaké knihy o mnohoúhelnících.
Děkuji Vám.
Odpověď
Odborných publikací zabývajících se výhradně mnohoúhelníky se ve fondu naší knihovy příliš nenachází, nepočítáme-li učebnice pro základní a střední školy. V takovémto případě doporučujeme k hledání využít související a nadřazená klíčová slova, v tomto případě "geometrie" (nadřazené) a "planimetrie" (související).
Po zběžném prostudování katalogu nabízíme výběr publikací snad odpovídajících vašemu zadání:
BOČEK, Leo a Jaroslav ZHOUF. Planimetrie. 2., rozš. vyd. Praha: Univerzita Karlova v Praze, Pedagogická fakulta, 2012. ISBN 978-80-7290-594-2.
Signatura VKOL: 2-020.058
DOLEŽAL, Jiří. Základy geometrie. Ostrava: VŠB - Technická univerzita, 2006. ISBN 80-248-1202-9.
Signatura VKOL: 2-005.221
FABIÁN, Jiří. Pětiúhelník = Pentagonon. Trutnov: Lupus, 2005. ISBN 80-903509-1-7.
Signatura VKOL: 1-164.354
MOLNÁR, Josef. Planimetrie. Olomouc: Univerzita Palackého, 2001. ISBN 80-244-0370-6.
Signatura VKOL: 1-129.335
NIEDERLE, Arnošt. Zajímavé dvojice trojúhelníků: epizoda z planimetrie. Praha: Mladá fronta, 1980. Škola mladých matematiků.
Signatura VKOL: 512.073
PERNÝ, Jaroslav. Kapitoly z elementární geometrie I. Vydání 3. upravené. Liberec: Technická univerzita v Liberci, 2015. ISBN 978-80-7494-205-1.
Signatura VKOL: 1-302.889
Obor
Matematika
Okres
Olomouc
Knihovna
Vědecká knihovna v Olomouci
Datum zadání dotazu
07.07.2021 15:18
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Kolik je 10 + 4?
Hledání v archivu