Knihy o meziválečné Praze
Text dotazu
Mohli byste mi prosím poradit nějaké publikace týkající se rozvoje Prahy v meziválečném období? Nejlépe se zaměřením na ekonomický a dopravní rozvoj. Předem děkuji za odpověď.
Odpověď
Dobrý den,
přeposíláme odkazy na literaturu, kterou doporučují kolegové z knihovny Historického kabinetu FF UK:
Pavel Bělina  a kol.: Dějiny Prahy. II., Od sloučení pražských měst v roce 1784 do současnosti, Praha ; Litomyšl : Paseka, 1998
Základní informace o Praze v meziválečném období též:
Václav Ledvinka, Jiří Pešek: Praha , Praha : NLN 2000
Zdeněk Kárník:  České země v éře první republiky (1918-1938). Díl 1, Vznik, budování a zlatá léta republiky (1918-1929), Praha : Libri, 2000, s.284-297.
Josef Janáček: Malé dějiny Prahy, Praha : Panorama, 1983 (3. přeprac. vyd.)
Sborník DOCUMENTA PRAGENSIA  XIV, Mezi liberalismem a totalitou. Komunální politika ve středoevropských zemích 1848-1948,Praha : Scriptorium,1997,
obsahuje následující články týkající se ekonomických otázek:
Hlochová, Milada: Hospodářská politika města Prahy v 1. polovině 20. století, s. 119-126
Svatošová, Hana: Zahraniční půjčka hlavního města Prahy z roku 1922 aneb Jak okrást město, s. 127-151
Přímo k otázce dopravy viz např.:
Roman Vondra: Po kolejích a silnicích velké Prahy : systém městské hromadné dopravy na území hl. m. Prahy v letech 1918-1945, Praha : Historický ústav, 2011
Lubomír Havlíček: Vývoj návrhů na podpovrchovou dopravu v Praze v první polovině 20. století [rukopis]; ved. dipl. práce Ivan Jakubec, Praha, 2006 – DIPLOMOVÁ PRÁCE
Zajímavou obrazovou dokumentaci lze nalézt též  v knihách z edice Zmizelá Praha  (např. díly Tramvaje a tramvajové tratě, Nádraží a železniční tratě apod.)
Obor
Historie a pomocné historické vědy. Biografické studie
Okres
--
Knihovna
Knihovna Filozofické fakulty UK
Datum zadání dotazu
19.02.2015 16:14
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Kolik je 10 + 4?
Hledání v archivu