knihy o kobercích a pleteninách
Text dotazu
Chtěla bych se zeptat jestli by se u vás nenašlo
něco o pleteninách a kobercích.Mám napsat seminární práci a na internetu
jsem našla minimum.Děkuji
Odpověď
Dobrý den,
ve fondu Národní knihovny ČR se nacházejí dokumenty zabývající se koberci a pleteninami, ovšem z různých hledisek (umění, historie, výroba aj.), proto bychom Vám doporučili, abyste si záznamy v elektronickém katalogu NK ČR (http://aleph.nkp.cz/cze/nkc ) raději prošla také sama, do vyhledávacího pole předmět lze zadat klíčová slova koberce OR pleteniny. Několik dokumentů uvádíme na ukázku:
* PIDROVÁ, Věra. Koberce. Brno: ERA, 2006. viii, 112 s.: il. (některé barev.); 21 cm. (Bydlíme. Zařízení). ISBN 80-7366-056-3.
* koberce * příručky
* ACKERMANNOVÁ, Marie. Od uzlíku k tapisérii: macramé-ruční tkaní koberců.
Praha: Mladá fronta, 1978 (Mír 5). 189 s., [16] s. obr. příl.: il.; 13 cm. (Jak; sv. 62).
Resumé: V první části příručky autorka názorně vysvětluje základy vázání uzlů, používané v technice drhání, uvádí různé vzory pro začátečníky i pokročilé a návody ke zhotovení rozmanitých bytových a oděvních doplňků. V druhé části seznamuje s různými technikami tkaní koberců, předložek a tapisérií.
* JUNGR, Miroslav. Orientální koberce: příručka pro sběratele a milovníky koberců i pro ty, kteří se o nich chtějí jenom něco dozvědět. Praha : [s.n.], 2005. 225 s. : il. (převážně barev.) ; 22 cm. ISBN 80-239-6103-9.
* NEKOLA, Daniel. Perské koberce. Praha: Daniel Nekola, Interdesign Praha, 2008. 175 s.: barev. il. ; 31 cm. ISBN 978-80-254-3354-6.
* perské koberce * příručky * obrazové publikace
* ATEŞ, Mehmet. Turkish carpets : the language of motifs and symbols. Kemer: Symbol Carpet, 1995. 111 s. : Barev. il. ; 27 cm.
* ANDROVIČOVÁ, Elena. Viazanie kobercov : pre študentov umeleckých priemyselných a vysokých škôl. Bratislava: Alfa, 1988. 127 s. : barev. obr. ; 4°. (Urob si sám)
* Koberce - vázání ruční - vývoj - příručky
* BLAŽKOVÁ, Lenka; PAŘILOVÁ, Hana. Názvoslovný katalog pletenin. Liberec: Technická univerzita v Liberci, 2010. 25 l. : il. ; 31 cm. ISBN 978-80-7372-588-4.
* pleteniny * oborová terminologie
* KOVÁŘ, Radko. Struktura a vlastnosti textilií 2. Struktura a vlastnosti pletenin. Liberec: Technická univerzita, Fakulta textilní, 1998. 54 s. : il. ; 29 cm. ISBN 80-7083-266-5.
Pokud byste měla zájem o vypůjčení dokumentů v naší knihovně, informace o možnostech výpůjčky jsou u jednotlivých záznamů k dispozici pod ikonou Exempláře. Registrovaní uživatelé NK ČR s platným čtenářským průkazem mohou v katalogu ihned zadat online požadavek na výpůjčku. Nejste-li naší čtenářkou a měla byste o registraci zájem, bližší informace naleznete na našich stránkách - http://www.nkp.cz/pages/page.php3?nazev=Jak_to_tady_chodi&submenu3=98 .
Další vhodné prameny byste mohla nalézt také v katalogu Knihovny Uměleckoprůmyslového musea v Praze (http://www.knihovna.upm.cz/ ) nebo Knihovna Fakulty textilní Technické univerzity v Liberci (http://www.ft.tul.cz/databaze/knihovna/ ).
Obor
Umění, architektura, muzeologie
Okres
--
Knihovna
Národní knihovna ČR
Datum zadání dotazu
22.02.2011 15:42
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Kolik je 10 + 4?
Hledání v archivu