Knihy k tématu restaurování sgrafit
Text dotazu
Dobrý den, prosím, mohli by jste mi pomoci nalézt nějaké podklady pro sepsání písemné práce, která zní na téma restaurování sgrafit. Je velmi důležité, aby z uvedené literatury bylo možné čerpat techniku tohoto zákroku.
Odpověď
Vážená paní …,
k tématu jsem dohledal následující:
K technologii restaurování sgrafit 2005
Soubor článků z pracovního semináře ve Slavonicích k restaurování sgrafit.
Sborník z konference: Obnova památek 2008 - restaurování.
https://vufind.mzk.cz/Record/MZK01-000668197
KOPECKÁ, Ivana a Vratislav NEJEDLÝ. Průzkum historických materiálů: analytické metody pro restaurování a památkovou péči. 1. vyd. Praha: Grada, 2005, 101 s. ISBN 80-247-1060-9.
https://vufind.mzk.cz/Record/MZK01-000764415
ŘÍHOVÁ, Vladislava. Sgrafito 16.-20. století: výzkum a restaurování : [příspěvky ze semináře Sgrafito 16.-20. století a workshopu Sgrafito Litomyšlského zámku, konaných 16. a 17. dubna 2009 v Kongresovém sále zámku Litomyšl ... Pardubice: Fakulta restaurování, Univerzita Pardubice, 2009, 257 s. ISBN 978-80-7395-228-0.
https://vufind.mzk.cz/Record/MZK01-001081176
SLÁNSKÝ, Bohuslav. Technika malby. Vyd. 2. Praha: Paseka, 2003, 361 s., 200 s. obr. příl. ISBN 80-7185-623-1.
Díl II., Průzkum a restaurování obrazů: https://vufind.mzk.cz/Record/MZK01-000706790
WAGNER, Václav. Umělecké dílo minulosti a jeho ochrana. Vyd. 2., V Národním památkovém ústavu 1. Praha: Národní památkový ústav, 2005, 135 s. ISBN 80-86234-72-x.
https://vufind.mzk.cz/Record/MZK01-000805367
WAISSER, Pavel. Sgrafita zámku v Litomyšli. 1. vyd. Litomyšl [i.e. Pardubice]: Národní památkový ústav, územní odborné pracoviště v Pardubicích, 2011, 112 s., [50] s. obr. příl. ISBN 978-80-904097-9-8.
https://vufind.mzk.cz/Record/MZK01-001321402
NIKITIN, Michail Kapitonovič a Jelena Petrovna MEL'NIKOVA. Chemie v konzervárenské restaurátorské praxi. Brno: Masarykova univerzita, 2003, 231 s. ISBN 80-210-3062-3.
https://vufind.mzk.cz/Record/MZK01-000675023
Periodikum Zprávy památkové péče: https://vufind.mzk.cz/Record/MZK01-000175020
Cenný zdrojem pro Vás může být také On-line bibliografie Národního pátkového ústavu, viz např.výsledek hledání, v pravém sloupci můžete omezit výsledky na článkyrestaurátorské zprávy atd.
Další literaturu pak určitě naleznete v těchto diplomových pracích:
Pro získání erudovanější rad bych Vám doporučil kontaktovat níže uvedené instituce:
Národní památkový ústav: http://www.npu.cz/
Fakulta restaurování - Univerzita Pardubice: https://www.upce.cz/fr/
arte-fakt: sdružení pro ochranu památek: http://www.arte-fakt.cz/
Obor
Umění, architektura, muzeologie
Okres
--
Knihovna
Moravská zemská knihovna v Brně
Datum zadání dotazu
11.02.2015 10:36
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Kolik je 10 + 4?
Hledání v archivu