knihy a články o vysokém školství, resp. o zákoně o vysokých školách
Text dotazu
Dobrý večer, zatím se mi nepodařilo sehnat
komentovaný zákon o vysokých školách (111/1998 Sb.) popř. alespoň vydání s
poznámkami: byla u nás vůbec taková literatura vydána nebojí sháním marně?
Bylo téma zákona o vysokých školách zpracováno alespoň v článcích?
Odpověď
Dobrý den,
komentovaný zákon o vysokých školách (111/1998 Sb.) jsme bohužel v katalozích nenalezli (přehled katalogů viz. http://sigma.nkp.cz/F/  ).
V článkové bázi ANL ( http://sigma.nkp.cz/F/?func=file&file_name=find-a&local_base=anl ) je však několik záznamů článků, které se k tomuto zákonu vztahují. Na ukázku uvádíme některé z nich:
FENCL, Ivo. Co vše postrádá návrh vysokoškolského zákona. Slovo. Praha. 1998, roč.90, č.53, s.5. ISSN 0231-732X.
MATES, Pavel. Disciplinární delikty podle zákona o vysokých školách. Právo a podnikání. 1998, roč.7, č. 12, s.28-29. ISSN 1211-1120.
BEJČEK, Josef. Jak zbavit univerzity peněz? Vzít jim možnost vybírat školné od cizinců. In: Lidové noviny. Příl. Akademie. Praha. 1998, roč.11, č.243, s.20. ISSN 0862-5921.
DVOŘÁK, Tomáš. K otázce přípustnosti soudního přezkumu rozhodnutí o nepřijetí ke studiu na vysoké škole. Právní rozhledy. 2000, roč.8, č.9, s.400-404. ISSN 1210-6410.
MALÝ, Karel; GRUŠA, Jiří. Může návrh vysokoškolského zákona ohrozit kvalitu vzdělávání? Slovo. Praha. 1997, roč.89, č.255, s.5. ISSN 0231-732X.
Návrh zákona, kterým se mění zákon č.111/1998 Sb., o vysokých školách a o změně a doplnění dalších zákonů. Učitelské noviny. 2000, roč.103, č.30, s.15.
KANTEK, Miroslav. Nový zákon ztíží sociální situaci vysokoškolských pracovníků. Sondy. 1998, roč.8, č.46, s.3. ISSN 0322-8800.
KVAČKOVÁ, Radka. Od věčných studentů bude moci škola vybírat třeba i sto tisíc. Lidové noviny. Příl. Škola & Vzdělání. Praha. 1998, roč.11, č.142, s.21. ISSN 0862-5921.
HOLECOVÁ, Simona; PAVLÍK, Bronislav. Otevření vysokých škol si vynutil zájem. Mladá fronta Dnes. Praha. 1998, roč.9, č.80, s.4. ISSN 1210-1168.
HÁLEK, Jan; zaps. VALÁŠEK, Rostislav. Peníze z více zdrojů : Návrh zákona o vysokých školách: věda, vzdělávání a podnikání. Českomoravský Profit. 1998, roč.9, č.8, s.3. ISSN 1211-5428.
KUDRNOVSKÁ, Marie; PROCHÁZKOVÁ, Saša. Podle nového zákona mohou vzniknout neuniverzitní, soukromé vysoké školy. ZN zemské noviny. Praha. 1998, roč.8, č.96, s.6. ISSN 1210-7492.
Pravidla pro poskytování dotací soukromým vysokým školám Ministerstvem školství, mládeže a tělovýchovy podle zákona č. 111/1998 Sb., o vysokých školách a o změně a doplnění dalších zákonů (zákon o vysokých školách), ve znění pozdějších předpisů : č. j. 4633/2006 - 30 ze dne 24. 2. 2006.Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy. In: Věstník Ministerstva školství, mládeže a tělovýchovy ČR. 2006, roč.62, č.3, s.6-8.
Pravidla pro poskytování příspěvků a dotací veřejným vysokým školám Ministerstvem školství, mládeže a tělovýchovy podle zákona č. 111/1998 Sb., o vysokých školách a o změně a doplnění dalších zákonů (zákon o vysokých školách), ve znění pozdějších předpisů : č. j. 4632/2006 - 30 ze dne 24. 2.2006. Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy In: Věstník Ministerstva školství, mládeže a tělovýchovy ČR. 2006, roč.62, č.3, s.2-6.
PRŮŠA, Josef; zaps. JAGOŠOVÁ, Dagmar. V novém zákonu o vysokých školách je pro studenty nejvýznamnější zažehnaná vidina školného. Haló noviny. Praha. 1999, roč.9, č.5, s.1,3. ISSN 1210-1494.
Vysokoškolský zákon očima odborů. Sondy odborových svazů. 1998, roč.8, č.10, s.3. ISSN 0322-8800
KROUPA, Daniel; zaps. VAICOVÁ, Julie. Vysokoškolský zákon rozšíří možnosti absolventů středních škol. Slovo. Praha. 1998, roč.90, č.67, s.3. ISSN 0231-732X
JEŽEK, Jiří. Zákon o vysokých školách. Právní rádce. 1998, roč.6, č.12, s.23-25. ISSN 1210-4817.
Tyto a záznamy dalších článků naleznete po zadání "zákon o vysokých školách" bud do pole klíčových slov či kombinace slov z různých údajů. Zobrazené výledky můžete dále upřesňovat pomocí funkcí "filtrovat, zpřesnit".
Obor
Výchova a vzdělávání
Okres
--
Knihovna
Národní knihovna ČR
Datum zadání dotazu
15.04.2008 12:12
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Kolik je 4+4 ?
Hledání v archivu