knihovna pro dětské čtenáře?
Text dotazu
Dobrý den, ... zdravím z Pardubic ... prosím, ... existuje nějaká knihovna, která se specializuje / archivuje "staré" pohádky a obrázkové či veršované knížky pro děti? Případně která má v tomto oboru zkušenosti? Děkuji moc.
Odpověď
Dobrý den,
myslím, že by nějaké informace mohla poskytnout Ústřední knihovna - Oddělení pro děti a mládež Městské knihovny v Praze https://www.mlp.cz/cz/kontakty/pobocky/ustredni-knihovna-oddeleni-pro-deti-a-mladez/?knihovna.
Speciálně na starou literaturu pro děti je zaměřena Sukova knihovna v Praze, viz níže
Sukova studijní knihovna literatury pro mládež (dále jen Sukova knihovna), která je součástí Pedagogické knihovny J. A. Komenského, je největší relativně úplnou sbírkou literatury pro děti a mládež, vydávané na území naší republiky od konce 18. století po současnost. Vedle dětské literatury v češtině (do r. 1992 i ve slovenštině) jsou v knihovně také české časopisy pro děti a mládež a výběrově česká a zahraniční teoretická literatura tohoto oboru.
Sukova knihovna, Jeruzalémská 12, Praha 1 Pedagogická knihovna, Sukova knihovna Praha, Jeruzalémská 12
Zakladatelem Sukovy studijní knihovny literatury pro mládež (původně Knihovny českých spisů pro mládež) byl Václav František Suk (narozen 29. 11. 1883 v Chlístově u Klatov, zemřel 1. 7. 1934 v Praze). Středoškolský profesor, spisovatel a literární kritik v oboru dětské literatury, redaktor Úhoru, překladatel z francouzštiny, jeden ze zakládajících členů Společnosti přátel literatury pro mládež.
Své služby poskytuje knihovna všem, kdo se profesně literaturou pro děti a mládež zabývají. Knihy se půjčují pouze prezenčně, pro studijní účely je možno učinit výjimku.
Na požádání zpracovává knihovna rešerše jakéhokoli typu.
Sukova knihovna je členem České sekce IBBY.
http://www.npmk.cz/knihovna/sukova-studijni-knihovna-literatury-pro-mladez
Obor
Jazyk, lingvistika a literatura
Okres
--
Knihovna
Datum zadání dotazu
14.06.2018 17:56
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Kolik je 4+4 ?
Hledání v archivu