Knihovna chotěšovského kláštera
Text dotazu
Dobrý den, dochovala se knihovna chotěšovského kláštera? Popřípadě lze v jejích sbírkách najít nějaké místní lidové písně? Děkuji.
Odpověď
Dobrý den,
zodpovídáme Vaše dotazy zaslané prostřednictvím PSK.
K  prvnímu dotazu sdělujeme, že chotěšovská klášterní knihovna v zásadě po zrušení kláštera zanikla (Dějiny kláštera premonstrátek Chotěšov, kapitola Klášterní knihovna, s 156).
Ke druhému dotazu sdělujeme, že v dostupných zdrojích se nenalezly informace o lidových písních v klášterní knihovně Chotěšova.
Knihy a stati k tématu:
HLINIMAZ, Milan. Dějiny kláštera premonstrátek Chotěšov. České Budějovice: Veduta, 2009. 236 s. ISBN 978-80-86829-46-3. (kapitola Klášterní knihovna, s. 156-162)
KRČEK, Jakub. Rušení klášterů na Plzeňsku: Kladruby, Plasy a Chotěšov v době josefínských reforem. Plzeň: Vydavatelství Západočeské univerzity v Plzni, 2013. 193 s. ISBN 978-80-261-0250-2. (katalog klášterní knihovny a Tab. 8, tematický přehled knihovního fondu chotěšovského kláštera v době zrušení, s. 138-140)
KŘEČKOVÁ, Jitka a NEVÍMOVÁ, Petra. Přehled pramenů chotěšovského kláštera ve Státním ústředním archivu v Praze. In: Minulostí Západočeského kraje. Sv. 38. Ústí nad Labem: Albis International, 2003, s. 207-221. ISBN 80-86017-86-6.
HLINOMAZ, Milan. Několik tezí k dějinám kláštera Chotěšov s přihlédnutím k tepelským. In: Minulostí Západočeského kraje. Sv. 38. Ústí nad Labem: Albis International, 2003, s. 185-205. ISBN 80-86017-86-6.
Použité zdroje
katalogy a databáze SVK PK a NK, databáze HÚ AV ČR, JIB, JIB
regionální informační zdroje
Obor
Knihovnictví, informatika, všeobecné, referenční literatura
Okres
Plzeň-město
Knihovna
Studijní a vědecká knihovna Plzeňského kraje v Plzni
Datum zadání dotazu
20.02.2017 21:37
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Zapište číslici "pět".
Hledání v archivu