KINOREKLAMA v ČR
Text dotazu
Dobrý den, prosím o pomoc při hledání jakýchkoliv dokumentů týkajících se tématu \"KINOREKLAMA v ČR\" před rokem 1990 (od prvorepublikové po totalitní). Velice děkuji.
Odpověď
Dobrý den, doporučuji Vám zaměřit se především na informace o reklamním podniku Merkur (příp. Rapid). Tyto dva největší reklamní podniky podniky působily u nás od roku 1955 (1962) do roku 1990. Propagační podniky Merkur a Rapid  natáčely propagační filmy, TV spoty, vymýšlely se texty, grafické návrhy, vyráběly reklamní poutače i figuríny, psaly  scénáře k výstavám. Svým založením se tyto firmy blížily dnešním agenturám s možností totální komunikace (propagční akce na klíč).
Reklamní podnik Merkur vydával časopis Propagace, který je dostupný v Národní knihovně :
-Reklama v socialistickém hospodářství, signatura 54 C 13362  Katif (Generální naskenovaný katalog I  - http://katif.nkp.cz), skříň Rast-Rudolf, zásuvka Rejs-Reme, záznam č. 371)
Níže uvádíme tituly související s Vaším tématem dostupné v bázích Národní
knihovny:
-Brabec, Jan, nar. 1897
Reklama a její technika / Dr. Jan Brabec. -- 1. vyd.. -- Praha : Orbis, 1946. -- 120-[III] s. ; 8°  ISBN (Brož.) : Kčs 35,00  S 23 obrázky z archivu autorova -- Obálku navrhl Boris Hanš
Signatury: * 54 G 023567 * II 028616
-Křížek, Zdeněk, 1952-
Základy reklamy : učební text / Zdeněk Křížek. -- 1. vyd.. -- Praha :
Akademie múzických umění, Filmová fakulta,   1995. -- 44 s. ; 21 cm  ISBN 80-85883-05-8 (brož.)
-Křížek, Zdeněk, 1952-
Život s reklamou / Zdeněk Křížek, Ivan Crha. -- 1. vyd.. -- Praha : Grada, 2002. -- 168 s. : il. ; 21 cm  ISBN 80-247-0213-4 (brož.)
Signatury: * 54 H 217597 * I 405508 * SF II 070112
-Pavlů, Dušan, 1948-
Slovník propagace : A... Z / Dušan Pavlů ... [aj.]. -- 1. vyd.. -- Praha :
Merkur, 1983 (TZ). -- 246 s. ; 21 cm  ISBN (Brož.) : 34 Kčs
Signatury: * 54 H 108821 * 54 H 108822 * I 277973 * SF II 031277
-Propagační prostředky / Bohuš Häckl. -- 2., přeprac. a dopln. vyd.. -- Praha : Merkur, 1977. -- 238, [1] s. : 72 s. fot. příl. ; 8°
Signatury: * I 237459
články :
Bohal, Jiří : Komplexní propagace z Merkuru, Hosp. noviny, R. 35, 15.10.1991, s. 7
Obor
Divadlo, film, tanec
Okres
--
Knihovna
Datum zadání dotazu
27.05.2009 13:00
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Zapište číslici "pět".
Hledání v archivu