Kdy začal vycházet deník Čs.sport?
Text dotazu
Dorý den,
prosím o pomoc při zodpovězení otázky, kdy začal vycházet deník Čs.sport.
Odpověď
Dobrý den,
dle prověřovaných zdrojů (přehled viz níže) začal Československý sport (ISSN 0323-1224) vycházet v roce 1953 a přestal vycházet v roce 1992 (roč. 40, č. 306). Na něj navázal deník Sport vycházející dodnes.
Použité zdroje:
* Elektronický katalog NK ČR - báze NKC (http://sigma.nkp.cz/cze/nkc)
* Česká národní bibliografie - ČNB (http://sigma.nkp.cz/cze/cnb)
* Česká národní databáze ISSN budovaná Státní technickou knihovnou - http://arl.stk.cz:8080/issn.html
* Česká a moravská periodika (báze PER) - http://snape.mzk.cz/F/?func=file&file_name=find-b&local_base=sbp01_per : zde je však uvedena pouze regionální mutace vycházející v Brně (Roč. 13 (3. leden 1965) - ) a dále periodikum Československý sport vycházející v Brně     22. září 1931 - 2. únor 1933, jehož nakladatelem byl Viktor Strniště.
* KAŇKA, Vladimír. Bibliografie periodik v českých krajích 1945-1963: periodika vycházející v Praze. Praha: Státní knihovna ČSSR - Národní knihovna v Praze, 1963.
- zde jsou uvedeny i regionální mutace: Československý sport (Praha) - 1953- , r.1- ; Čs. sport (Praha kraj) - 1954- , r.2- ; Čs. sport (Brno-Jihlava)
- 1954- , r.2- ; Čs. sport (Č. Budějovice, Plzeň, K. Vary) - 1954- , r.2- ; Čs. sport (Gottwaldov-Ostrava) - 1954- , r.2- ; Čs. sport (Hradec Králové-Ústí-Pardubice-Liberec) - 1954- , r.2- .
Obor
Informace o vydaných dokumentech
Okres
--
Knihovna
Národní knihovna ČR
Datum zadání dotazu
06.05.2008 16:24
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Zapište číslici "pět".
Hledání v archivu