Kdy byl zbourán pionýrský dům na střeleckém ostrově v Litoměřicích?
Text dotazu
Litoměřice , střelecký ostrov,zbourání pionýrského domu,kdy?
Odpověď
Informační zdroj "Litoměřice v proměnách času - kniha třetí" z roku 2003, uvádí formou popisky vedle dobové fotografie budovy na straně 83:
"Zaniklá restaurace na Střeleckém ostrově. Tento objekt byl dokončen v roce 1827 ve stylu romantizující pseudogotiky. Autorem stavby byl významný architekt Josef Gaube. Do roku 1952 sloužil objekt jako resturace. Od roku 1963 zde byl Dům pionýrů a mládeže. Objekt byl zbořen asi v letech 1977-1980, důvodem mohlo být narušení statiky. Střelecký ostrov s restaurací býval velmi oblíbeným místem k procházkám i k posezení s tancem."
V tuto chvíli nemohu doložit jiné datum, než toto rozmezí 1977-1980. Od 1 pamětníka jsem se dozvěděla, že v roce 1980 tam již budovu nepamatuje.
Použité zdroje
Marek, Vitalij, 1942-20015. Litoměřice v proměnách času. Kniha třetí. Vitalij Marek ; fotografie Josef Rotter. 1. vyd. Hostivice : Petr Prášil, 2013. 192 s. : .
Obor
Umění, architektura, muzeologie
Okres
Litoměřice
Knihovna
Knihovna Karla Hynka Máchy v Litoměřicích
Datum zadání dotazu
22.01.2018 08:00
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Zapište číslici "pět".
Hledání v archivu