Kde všude bych mohla najít informace o komunistické političce Anně Křenové?
Text dotazu
Anna Křenová (nar. 19. července 1874, někde uvedeno 26. července 1874 – zemř. 1. srpna 1944) byla členkou KSČ a pravděpodobně obětí nacistické okupace. Byla členkou VV (zvolena na II. sjezdu), členkou ÚV (zvolena na VI. sjezdu) a členkou SÚV od 11. listopadu 1924 do 29. září 1925. Děkuji za pomoc
Odpověď
Dobrý den,
podle naší rešerše to vypadá, že o Anně Křenové mnoho napsáno nebylo.
V Historickém kabinetu FF UK je  k dispozici disertační práce:
Hana Matysková: Komunistky ve 20. letech, Univerzita Karlova. Ústav českých dějin, 2012 Zde je lze najít mj. různé zmínky o Anně Křenové a na s. 273 i její kratičký medailonek s odkazem na další literaturu:
Informace může obsahovat:
Příruční slovník k dějinám KSČ, sv. 1, NPL, Praha 1964 Uhrová, Eva: Po nevyšlapaných stezkách, Praha: Mona 1984
Informace o její činnosti by mělo být možno nalézt také v Národním archivu nebo v knihovně Úřadu dokumentace a vyšetřování zločinů komunismu.
Anna Křenová sama je spoluautorkou spisku:
Anna Malá a A. Křenová: Program, organisace a taktika komunistických žen, Praha : Komunist. knihk. a naklad. 1921
Obor
Historie a pomocné historické vědy. Biografické studie
Okres
--
Knihovna
Datum zadání dotazu
09.09.2015 13:55
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Kolik je 4+4 ?
Hledání v archivu