Kde seženu informace o Jaroslavu Heroutovi?
Text dotazu
Dobrý den, mám doma dvě knihy od autora Jaroslava Herouta, obě se týkají dějin umění, hlavně architektury.
Ráda bych se dozvěděla něco více o jeho životě, ale nemohu dohledat bližší informace.
Někde jsem četla, že se narodil 2.4.1928 v Kutné Hoře.
Budu ráda za jakékoliv další informace.
Odpověď
Dobrý den,
Jaroslav Herout, byl historikem umění, pracovníkem státní památkové péče zabývající se mj. ikonografií
stavebních památek.
Základní informace, zejména o jeho díle, poskytuje Slovník historiků umění, výtvarných kritiků, teoretiků a publicistů v českých zemích a jejich spolupracovníků z příbuzných oborů (A-M).
Detailnější informace by byly patrně k dispozici ve Zprávách památkové péče, článcich:
- K udělení Ceny Ministerstva kultury za památkovou péči v roce 2000, J. Kaigl, ZPP 60/2000, s. 203 - 204
- K význačnému výročí Jaroslava Herouta, J. Petrů, ZPP 64/2004, s. 146 - 149
- Jaroslav Herout.  Vitruvius českého školství.  Pospíšil, Aleš,  IaC10460/2010
Výtvarná výchova : časopis pro výtvarnou a obecně estetickou výchovu školní a mimoškolní 1210-3691 Roč.50, 2010, č.4, s.1-3 : čb. obr.
Odkaz na záznam: http://katalog.upm.cz/documents/138142
Pokud budete mít zájem, články lze okopírovat a poslat poštou, nebo se můžete stavit přímo v Knihovně UPM,
www.knihovna.upm.cz
(otevírací doba: út - pá: 11 - 19 hod, so: 11 - 15 hod)
Obor
Umění, architektura, muzeologie
Okres
--
Knihovna
Knihovna Uměleckoprůmyslového musea v Praze
Datum zadání dotazu
18.01.2018 00:42
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Zapište číslici "pět".
Hledání v archivu