Kde mohu najít starou učebnici?
Text dotazu
Dobrý den, ztratila se mi stará učebnice češtiny, autorem byl prof. Bečka a kolektiv. Byla to unikátní kniha, tak bych ji ráda sehnala. Ptala jsem se ve všech antikvariátech (kamenných i onlinových), ale nikde nic. Konkrétně šlo o učebnici češtiny pro střední školy či učiliště, pro studující při zaměstnání. Používala se v 70. letech. Obávám se, že "normální" cestou se k ní nemám šanci dostat, nevypadala totiž nijak atraktivně, takže pochybuji, že by si ji někdo schoval.
Dnes se chytám ještě vás jako posledního stébla - není možné, že je někde uložen jeden archivní výtisk?
Děkuji za odpověď.
Odpověď
Dobrý den,
jedná se o některou z níže uvedených učebnic? Nejnovější vydání je digitalizováno, můžeme Vám nabídnout tištěnou kopii.
* ČECH, Eduard, ed., KAŇKA, Jan, ed. a BEČKA, Josef Václav, ed. Učebnice českého jazyka pro ekonomické školy a pro studium při zaměstnání na odborných školách. 1. vyd. Praha: SPN, 1961. 393, [6] s. Učebnice pro odb. školy.
* ČECH, Eduard, KAŇKA, Jan a BEČKA, Josef Václav. Učebnice českého jazyka pro studium při zaměstnání na odborných školách a pro ekonomické školy. 2., nezm. vyd. Praha: SPN, 1962. 394, [2] s. Učebnice pro odb. školy.
* ČECH, Eduard, ed., KAŇKA, Jan, ed. a BEČKA, Josef Václav, ed. Učebnice českého jazyka pro studium při zaměstnání na odborných školách a pro školy ekonomické. 3., nezm. vyd. Praha: SPN, 1963. 395, [1] s. Učebnice pro odb. školy.
Pokud ne, podívejte se do katalogu Národní knihovny ČR na webové adrese https://aleph.nkp.cz do báze NKC a zadejte do příkazového řádku autorovo jméno, zobrazí se Vám přes 60 výsledků.
Obor
Jazyk, lingvistika a literatura
Okres
--
Knihovna
Datum zadání dotazu
06.04.2021 08:00
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Kolik je 10 + 4?
Hledání v archivu