Kde je možné sehnat dobovou literární kritiku k dílu A. Lustiga Modlitba pro Kateřinu Horovitzovou?
Text dotazu
Dobrý den,
potřebovala bych v rámci seminární práce najít dobovou kritiku k vydání knihy Modlitba pro Kateřinu Horovitzovou od Arnošta Lustiga. Kde by se tato literární kritika dala vyhledat?
Děkuji
Odpověď
Dobrý den,
recenze Modlitby pro Kateřinu Horovitzovou z roku 1964 můžete nalézt v databázi Ústavu pro českou literaturu AV ČR (http://biblio.ucl.cas.cz/). Do vyhledávání stačí zapsat název knihy, tj. Modlitba pro Kateřinu Horovitzovou. Nalezené články jsou uspořádány chronologicky, tj. nejstarší z poloviny 60. let naleznete na ke konci výsledků.
Další recenzi z roku 1964 jsme našli ve všeobecné článkové bibliografii Články v českých časopisech:
* KAFKA František: Lustigova velká novela - klenot. = Věstník židovských nábožen. obcí v Československu, r. 26. 1964, č. 5. s. 7.
Dostupnost jednotlivých periodik, v nichž recenze vyšly, si můžete ověřit např. v Souborném katalogu ČR (https://skc.nkp.cz).
Pokud byste měla zájem o zhotovení kopie vybrané recenze, dejte nám, prosím, vědět na reference@nkp.cz.
Obor
Jazyk, lingvistika a literatura
Okres
Praha
Knihovna
Datum zadání dotazu
06.11.2018 12:08
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Zapište číslici "pět".
Hledání v archivu