Kde dohledat Benešovy dekrety vydané v úředním věstníku Československém, tedy exilovou vládou v Londýně v období 21. 7.1940 – 5. 3. 1945?
Text dotazu
Dobrý den, lze v online podobě vyhledat přehled Benešových dekretů, které byly vydané v úředním věstníku Československém, a to exilovou vládou v Londýně v období 21. 7.1940 – 5. 3. 1945?
Odpověď
Dobrý den,
plné znění tzv. Benešových dekretů vydané v úředním věstníku Československém (období 21. 7.1940 – 5. 3. 1945) naleznete v publikaci JECH, Karel – KAPLAN, Karel (eds.). Dekrety prezidenta republiky 1940–1945: dokumenty. 2. vyd. Brno: Doplněk, 2002. 1066 s. ISBN 80-7239-115-1.
Publikace byla již digitalizována (https://dnnt.mzk.cz/view/uuid:22bf5b90-f227-11e4-8936-005056827e51 nebo https://ndk.cz/uuid/uuid:22bf5b90-f227-11e4-8936-005056827e51), je však vzhledem k dosud trvajícím autorským právům přístupná pouze z počítačů v konkrétních knihovnách. Více informací viz odkazy výše.
Obor
Historie a pomocné historické vědy. Biografické studie
Okres
--
Knihovna
Knihovna Akademie věd České republiky
Datum zadání dotazu
18.11.2020 09:15
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Kolik je 4+4 ?
Hledání v archivu