katolická církev, islám
Text dotazu
Dobrý den, chtěla jsem se zeptat, na doporučení dokumentů na téma Skandály v katolické církvi, a Islámismus. Moc vám děkuji, některé dokumenty jsem si již zarezervovala, ale kdyby náhodu ráda bych nějaké doporučení, které dokumenty by mi v těchto dvou tématech mohly pomoci. Děkuji
Odpověď
Dobrý den,
v možnostech této služby je pouze dohledání literatury do plus mínus pěti záznamů. Pokud byste měla zájem o vyhledání většího množství titulů, jedná se již o vytvoření tzv. rešerše. Musela byste si tedy zažádat o vytvoření rešerše přes objednávkový formulář, dostupný z našich stránek www.nkp.cz. Tato služba je však placená. Více, včetně objednávacího formuláře viz: http://www.nkp.cz/sluzby/reserse.
Nám se podařilo zběžným vyhledáváním najít např. tyto zdroje:
* Sarrach, Alfons. Skandál století: o neudržitelné kritice evangelií. Vyd. 1. Olomouc: Matice cyrilometodějská, 2005. 102 s. ISBN 80-7266-193-0.
[ http://aleph.nkp.cz/F/?func=direct&doc_number=001498008&local_base=NKC ]
* Duka, Dominik a Badal, Milan. Bílá kniha církve: s černou kapitolou: 20 let svobody 1989-2009. Kostelní Vydří: Karmelitánské nakladatelství, 2009. 110 s., [16] s. obr. příl. ISBN 978-80-7195-440-8.
[ http://aleph.nkp.cz/F/?func=direct&doc_number=002023479&local_base=NKC ]
* Hebeis, Michael. Černá kniha církve: --a neuveď nás v pokušení. Vyd. 1. Praha: Knižní klub, 2012. 256 s. ISBN 978-80-242-3542-4.
[ http://aleph.nkp.cz/F/?func=direct&doc_number=002359079&local_base=NKC ]
* Catalano, Alessandro. Zápas o svědomí: kardinál Arnošt Vojtěch z Harrachu (1598-1667) a protireformace v Čechách. Praha: NLN, Nakladatelství Lidové noviny, 2008. 637 s. Česká historie; sv. 18. ISBN 978-80-7106-942-3.
[ http://aleph.nkp.cz/F/?func=direct&doc_number=001809127&local_base=NKC ]
* Souleimanov, Emil, ed. Politický islám: sborník příspěvků. Vyd. 1. Praha: Eurolex Bohemia, 2007. 335 s. ISBN 978-80-7379-004-2.
[ http://aleph.nkp.cz/F/?func=direct&doc_number=001761092&local_base=NKC ]
* Lhoťan, Lukáš. Islám a islamismus v České republice. 1. vyd. V Pstruží: Lukáš Lhoťan, 2011. 116 s. ISBN 978-80-904932-1-6.
[ http://aleph.nkp.cz/F/?func=direct&doc_number=002224060&local_base=NKC ]
* Alžírskou cestu k míru zkřížil nový výbuch krutých násilností. Mladá fronta Dnes, 1999, 10(190), s. 7. ISSN 1210-1168.
[ http://aleph.nkp.cz/F/?func=direct&doc_number=000549780&local_base=ANL ]
* Mareš, Miroslav. Jiný obraz české muslimské komunity. Dingir, 2012, 15(1), s. 31-32. ISSN 1212-1371.
[ http://aleph.nkp.cz/F/?func=direct&doc_number=001461004&local_base=ANL ] A další.
Naše vyhledávání bylo jen zběžné. Použili jsme pouze tato klíčová slova: křesťanství, islamismus, skandály.
Dále můžete zkusit vyhledávat sama i s dalšími klíčovými slovy, které nejlépe můžete zvolit vy, protože vy máte představu o čem chcete psát. Klíčová slova pak můžete také různě kombinovat pokud zvolíte rozšířené vyhledávání. Hledat můžete kromě našeho katalogu např. v těchto databázích:
* jednotná informační brána www.jib.cz
* článková databáze ANL http://aleph.nkp.cz/cze/anl
* případně databáze Anopress, jejíž mediální část obsahuje články z českého tisku a plnotextové záznamy zpravodajských, publicistických a diskusních pořadů rozhlasu a televize. Anopress  je přístupný např. v Národní knihovně ve Studovně periodik a Referenčním centru
* Souborný katalog české republiky Caslin (pro knihy) http://aleph.nkp.cz/cze/skc
* Souborný katalog české republiky Caslin (pro periodika) http://aleph.nkp.cz/cze/skcp
Obor
Filozofie a náboženství
Okres
--
Knihovna
Národní knihovna ČR
Datum zadání dotazu
09.04.2014 10:29
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Zapište číslici "pět".
Hledání v archivu