Kašpar Němeček
Text dotazu
Dobrý den, můžete mi poskytnout informace o chudenickém faráři Kašparu Němečkovi (*1785, +1820), nebo alespoň literaturu k němu? Předem děkuji za odpověď
Odpověď
V dostupných informačních zdrojích  (databáze, naučné slovníky, encyklopedie, bibliografie...) byla nalezena pouze monografie (ROUBAL, Adolf. Obrázky ze starých Chudenic. Vyd. 3. Praha : Vena, 1992. 101 s. ISBN 80-85253-05-4. Signatura SVK PK: 31b31001), kde je osobnost chudenického faráře Kašpara Němečka ze Všepad krátce zmíněna.
Doporučuji Vám obrátit se Vlastivědné muzeum Dr. Hostaše v Klatovech (více
viz. <http://muzeum.klatovynet.cz/> nebo na Státní okresní archiv v Klatovech, který má ve svých fondech i Archiv města Chudenice včetně kronik. Kontaktní informace Státního okresního archivu Klatovy viz.<http://www.soaplzen.cz/komodity.php?xtem=kt>.
Název fondu (sbírky): Archiv města Chudenice
Uloženo v archivu: Státní okresní archiv Klatovy
Místa vzniku fondu Chudenice
Časový rozsah: (1592)1669-1945(1975)
Metráž: 1,87 bm (vše je zpracováno a inventarizováno)
Fond je přístupný v souladu se zněním archivního zákona a dalších právních předpisů
Původce fondu (sbírky): Městský úřad Chudenice
Tematický popis: 12 správních knih ((1592) 1669 - 1945 (1975) 106 finančních knih (1770 - 1943) 15 evidenčních knih (1862 - 1945 (1951)) 11 podacíchprotokolů (1894 - 1945) 2 indexy k podacímu deníku (1943 - 1945) různé spisy(1738 - 1945) 3 kroniky (1669 - 1869, 1927, 1924 - 1935) 2 mapy - katastrální (1837 - 1902) kroniky ((1592) 1669 - 1850 (1863), 1927 - 1928, 1924 - 1936, 1931 - 1945 (1975))
Archivní pomůcky
a.. TEJČEK MICHAL MGR.: ARCHIV MĚSTA CHUDENICE, (1592) 1669 - 1945 (1975).
Inventář, 2005, s. 42, ev.č. 57.
Obor
Historie a pomocné historické vědy. Biografické studie
Okres
--
Knihovna
Studijní a vědecká knihovna Plzeňského kraje v Plzni
Datum zadání dotazu
21.08.2009 10:04
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Kolik je 10 + 4?
Hledání v archivu