Kašna v Dlouhé ulici, Příbram
Text dotazu
Vážení, ráda bych se na Vás obrátila s prosbou o informaci, jaký je osud kamenné kašny, umístěné v Dlouhé ulici v místech dnešní restaurace Šalanda. Máte k dispozici nějaké fotografie?
Odpověď
Dobrý den,
zjistili jsme, že kašna byla odstraněna v 90. letech a nyní je na skládce Technických služeb, není bohužel celá, zůstalo z ní pouze torzo  Podle místního starousedlíka by měla být opravena a umístěna na dolním místě Komenského náměstí, samozřejmě pouze jako dekorace, nebyla by funkční. Podle Technických služeb je však ve velmi špatném stavu a není tedy jisté, že se záměr podaří uskutečnit. O fotografii původní kašny jsme požádali příbramský archiv, čekáme na odpověď. Pokud fotografii mají, pošleme ji dodatečně.
Použité zdroje
DOM. Příbramské starožitnosti aneb vážíme si zdejší historie?. Periskop, 2011, 22(40), s. 4, fotografie. ISSN 1212-186X.
DOM. Příbramské starožitnosti aneb vážíme si zdejší historie? : (Pokračování). Periskop, 2011, 22(41), s. 4, ISSN 1212-186X.
ČERMÁK, Vítězslav. Příbramské "Kašny" v zapomenutí času i dějin. Příbramsko Plus, 2012, 2(19), s. 2.
Obor
Historie a pomocné historické vědy. Biografické studie
Okres
Příbram
Knihovna
Knihovna Jana Drdy Příbram
Datum zadání dotazu
15.11.2019 11:02
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Zapište číslici "pět".
Hledání v archivu