Karviná Ráj otevřeni nemocnice rok.
Text dotazu
Ve kterém roce byla otevřená nemocnice v Karviné Ráj.
Odpověď
Dobrý den,
pane Žebrok, na stránkách NSPKA jsem našla odkaz na historii nemocnice. Je tam napsáno
"Až konečně 1. října 1958 se slavnostně přestřihuje páska a nemocnice v Karviné-Ráji byla otevřena oficiálně. Nevadilo, že budova polikliniky byla dokončena na úrovni hrubé stavby a budovy pavilonů byly ještě v základech. Pavilon plicního oddělení byl otevřen v roce 1961 a infekční pavilon teprve v roce 1962. V říjnu 1958 nastalo velké stěhování personálu, vybavení i pacientů, a to za plného provozu. Během pohotovostní služby se například ještě operovalo v Orlové, dopolední operační program už probíhal v Karviné. Orlovská nemocnice osiřela, ale jak se ukázalo, ne nadlouho."
Odkaz na celou historii nemocnice je zde: http://nspka.cz/cs/zdravotnik/z-nasi-historie.html
Dále jsem našla v našem katalogu knihu: BUDIN, Karel. Po stopách historie: věnováno 50. výročí NsP Karviná - Ráj a 30. výročí NsP Orlová - Lutyně. 1. vyd. Karviná: NsP Karviná - Ráj, 2008. [87] s. Knihu Vám můžeme za 10 Kč objednat prostřednictvím meziknihovní výpůjční služby z Městské knihovny v Petřvaldě.
Přeji krásný den.
Obor
Informace o knihovně
Okres
Karviná
Knihovna
Regionální knihovna Karviná, příspěvková organizace
Datum zadání dotazu
27.11.2017 18:14
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Kolik je 10 + 4?
Hledání v archivu