Karlův most, sochy
Text dotazu
PROSÍM VÁS Z KOLIKÁTÉHO STOLETÍ JSOU SOCHY NA KARLOVĚ MOSTĚ? MOC DĚKUJI
Odpověď
Dobry den,
sochy na Karlove moste pochazeji z 18. stoleti (z let 1707-1714), 19. stoleti (z let 1853-1884) a 20. stoleti (1928). V 17. stoleti byla vytvorena socha sv. Jana Nepomuckeho (1683) a Kriz v Kalvarii, ktery byl odlit v roce 1629. Blizsi popis jednotlivych soch naleznete napr. v knize Po Karlove moste nebo na internetu - http://cs.wikipedia.org/wiki/Karl%C5%AFv_most#Sochy_a_souso.C5.A1.C3.AD,
http://www.pis.cz/cz/praha/pamatky/karluv_most,
http://www.libri.cz/databaze/mosty/heslo.php?id=3127.
DVORAK, Frantisek : Po Karlove moste : 20 zastaveni s Frantiskem Dvorakem. Praha : NLN, Nakladatelstvi Lidove noviny, 2003. 115 s. ISBN 80-7106-653-2.
Obor
Umění, architektura, muzeologie
Okres
--
Knihovna
Národní knihovna ČR
Datum zadání dotazu
18.01.2008 16:21
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Zapište číslici "pět".
Hledání v archivu