Karel Trinkewitz
Text dotazu
Prosím o sdělení správného pravopisu jména polského výtvarníka Karla Trinkiewicze. Nejspíše se píše právě takto, ale možná jsou ve jménu písmenka uspořádána trochu jinak. Děkuji
Odpověď
Dobrý den,
nejspíše se jedná o malíře Karla Trinkewitze. Jde ovšem o malíře českého původu. V roce 1968 Karel Trinkewitz emigroval do Německa, dnes žije v Hamburgu. Narodil se 23.8.1931 v Maceříži, vystudoval Gymnázium v Teplicích, Průmyslovou školu keramickou v Teplicích a práva na Karlově univerzitě v Praze.
Věnuje se malbě a koláži, mimo to je také prozaik, básník a esejista.
Některé knihy Karla Trinkewitze:
Trinkewitz, Karel. Karel Trinkewitz : život je koláž : das Leben ist eine Collage. Praha : Gallery, 1999. ISBN 80-86010-18-X.
Haiku o Praze : sto haiku a sto kreseb. Londýn : Rozmluvy, 1984 Trinkewitz, Karel. Lob des Haiku = Chvála haiku. 1. vyd. Praha : Akropolis, 2004.ISBN 80-903417-3-X
Zde jsou internetové odkazy pro snazší identifikaci, zda se jedná o Vámi hledaného malíře.
http://www.czsk.net/svet/clanky/osobnosti/trinkewitz.html
http://www.pozitivni-noviny.cz/postrehy.html
http://www.galeriekrause.ch/shop-artshop-paintings.htm#trinkewitz
Zdroj:
Databáze národních autorit NK ČR:
http://sigma.nkp.cz/F/ - AUT
databáze: Lexikon českých výtvarníků - dostupná v Referenčním centru NK
Obor
Umění, architektura, muzeologie
Okres
--
Knihovna
Národní knihovna ČR
Datum zadání dotazu
30.11.2007 10:47
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Kolik je 10 + 4?
Hledání v archivu