Karel Klostermann
Text dotazu
Chtěla bych se dozvědět o životě spisovatele Karla Klostermanna, nevím jestli existuje jeho biografie, četla jsem, že 30 let učil na gymnáziu v Plzni, proto zkouším získat informaci u vás.
Odpověď
Zasílám Vám 6 záznamů biografických publikací K.K. z našeho elektronického katalogu. Dále potvrzuji pedagogické působení K.K. v Plzni (1873-1908 učil na německé reálce) a nabízím využití databáze regionálních osobností REOS ve speciální studovně SVK PK, případně objednání zpracování personální rešerše K.K. na našich webových stránkách http://www.svkpl.cz/tiskopis.htm.
Signatura: 9132798
Karel Klostermann : personální bibliografie / zpracovali Jiřina Mikuškovičová a Jitka Saková. -- České Budějovice : Krajská knihovna, 1976. -- 71, [1] s. ; 8°
Signatura: 391A39920
Drobné prózy ; Vlastní životopis / Karel Klostermann ; [Vybral, k tisku připravil a úvodní poznámkou opatřil Vladimír Horpeniak] ; [Ilustrace Zdeněk Rumler]. -- Sušice : Radovan Rebstöck, 1998. -- 47 s. : il. ISBN 80-85301-60-1
Signatura: 20B6773
Život a dílo Karla Klostermanna / Napsal Max Regal. -- V Praze : Jos. R. Vilímek, 1926. -- 176 s., čb. fot.
Signatura: 391A12438
Nad literárním odkazem Karla Klostermanna : přehled českého díla Karla Klostermanna / Bohumil Polan. -- V Plzni : Osvětová rada města Plzně, [1948]. -- [7] s.
Signatura: 391A8763
Básník Šumavy / Václav Dresler ; s úvodem A. Heyduka a vlastním životopisem K. Klostermanna. -- Brno : Václav Dresler, 1914. -- 64 s.
Signatura: 9115591
Karel Klostermann (1848-1923) : literární pozůstalost / Jan Wagner. -- Praha : Památník národního písemnictví, 1965. -- 4 s. ; 8
Obor
Historie a pomocné historické vědy. Biografické studie
Okres
--
Knihovna
Studijní a vědecká knihovna Plzeňského kraje v Plzni
Datum zadání dotazu
06.12.2007 16:15
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Kolik je 10 + 4?
Hledání v archivu