Karel Kahovec
Text dotazu
Dobrý den, pamatuji si z dětství píseň, kterou zpíval Karel Kahovec, nelze nikde najit ani v jeho diskografii...část textu...Rád mám rád, vždyť stačí jen znát těch pár slabik, co nedají spát, šeptám ti je sám a pak zkouším hrát, protože mám rád. Rf..sen sílu slibu má, v ruce držím třmen, jen nasednout, pak přijde náš den...v originále zpíval Johnny Cash.
Děkuji.
Odpověď
Dobrý den,
kolegové provedli na základě Vašeho dotazu průzkum aktuálně v našem fondu přítomných nahrávek Karla Kahovce. Na žádném z našich nyní přítomných nosičů v Ústřední knihovně dle jejich zjištění bohužel není skladba, která by textově a názvově odpovídala citovanému úryvku. Možná to tedy jen znamená, že píseň nebyla žádnou nahrávací společností vydána
a byla provozována jen živě na koncertech a případně v rozhlasovém vysílání.
Je také možné, že tato nahrávka pouze není ve fondu MKP. Je možné dotázat se např. Českého rozhlasu, zda skladba není v jejich archivu. O interpretaci repertoáru J. Cashe pan Kahovec hovořil v audiozáznamu, zdá se nám, že se nemusí opravdu jednat o vydané skladby, které by byly v jeho diskografii: https://regiony.rozhlas.cz/karel-kahovec-zpevak-7422341
Obor
Hudba
Okres
--
Knihovna
Datum zadání dotazu
13.03.2019 20:13
Mikuláš Kalina píše:
Čtvrtek 25.06.2020 16:56
Dobrý den,
Hledanou píseň hrál včera (24.6.2020) Český rozhlas Region v pořadu Country dostavník Mirka Černého, zasílám odkaz na celodenní záznamy (hrála v cca. 21:30).
Dále zasílám také odkaz s písní na Youtube. Shodou okolností jsem ji hledal také.
https://www.youtube.com/watch?v=2cSloJ-65hA
https://program.rozhlas.cz/zaznamy#/strednicechy/2020-06-24
Anonym píše:
Pondělí 01.02.2021 06:00
Píseň Karla Kahovce se jmenuje To je mít rád a vyšla na LP desce Country Beat Jiřího Brabce & Naďa 3 v roce 1975. I já hledám tuto píseň v únosném provedení ke stažení. Dlužno dodat, že Supraphon, jako firma, by se měl stydět, že klíčová alba naší country scény vydává více než po 30ti letech od vydání klasické LP desky a někdy ani to ne.
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Kolik je 10 + 4?
Hledání v archivu