Karel Čapek - film
Text dotazu
Dobrý den, mohli byste mi prosím Vás napsat nějaký film natočený o Karlu Čapkovi, nebo nějaké jeho zfilmované dílo. Moc děkuji
Odpověď
Dobrý den,
zasíláme Vám žádanou informaci:
1. Zlatý klíček (1922) - film podle původního námětu K. Čapka, režie a scénář: Jaroslav Kvapil
2. Loupežník (1931) - filmové zpracování Čapkovy stejnojmenné divadelní hry, režie a scénář: Josef Kodíček.
3. Bílá nemoc (1937) - filmové zpracování Čapkovy divadelní hry, režie a scénář: Hugo Haas.
4. Hordubalové (1938) - film podle románu Hordubal, režie: Martin Frič, scénář: Martin Frič a Karel Čapek.
5. Čapkovy povídky (1947) - filmové zpracování několika povídek z knihy Povídky z jedné a druhé kapsy (Propuštěný, Ukradený spis, Poslední soud, Případ s dítětem, Balada o Juraji Čupovi), režie: Martin Frič, scénář: Jaroslav Žák a Martin Frič.
6. Krakatit (1948) - film podle stejnojmenného románu, režie: Otakar Vávra, scénář: Jaroslav Vávra a Otakar Vávra.
7. O věcech nadpřirozených (1958) - filmové zpracování dvou povídek z knih Povídky z jedné kapsy a Bajky a podpovídky (Glorie, Právní případ, Tajemství písma, Naprostý důkaz), režie: Jiří Krejčík, Jaroslav Mach, Miloš Makovec, scénář: Vladimír Bor, Jiří krejčík, Josef Mach, František Daniel, Miloš Makovec.
8. První parta (1959) - film podle stejnojmenného románu, režie a scénář: Otakar Vávra.
9. Čintamani a podvodník - filmové zpracování dvou povídek z Povídek z jedné kapsy (Čintamani a ptáci, Příběh sňatkového podvodníka), režie a scénář: Jiří Krejčík.
10. Hordubal (1979) - film podle stejnojmenného románu, režie: Jaroslav Balík, scénář: Václav Nývlt.
11. Temné slunce (1980) - film inspirovaný románem Krakatit, režie: Otakar Vávra, scénář: Otakar Vávra a Jiří Šotola.
12. Plaché příběhy (1982) - filmové zpracování tří povídek z Povídek z jedné kapsy (Rekord, Vražedný útok, Modrá chryzantéma), režie: Dobroslav Zborník, Zdeněk Flídr, Tomáš Tintěra, scénář: D. J. Novotný.
13. Člověk proti zkáze (1988) - životopisný film
14. Lotrando a Zubejda (1997?) - film na námět Čapkovy pohádky Pohádka o zdvořilém loupežníkovi z knihy Devatero pohádek, scénář: Zdeněk Svěrák.
15. Na zámku (1999) - film podle stejnojmenné povídky ze sbírky Trapné povídky, režie: J. Strach, dosud neuvedeno.
Obor
Divadlo, film, tanec
Okres
--
Knihovna
Městská knihovna Jablonec nad Nisou
Datum zadání dotazu
25.05.2009 07:57
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Kolik je 10 + 4?
Hledání v archivu