Kaligrafie
Text dotazu
Dobrý den,
jsem výtvarník, zabývám se kaligrafií a již delší dobu se marně snažím
sehnat nějakou historickou příručku výuky písma-kaligrafie, metodiku psaní
písma (kaligrafie), vzorníky, nebo předlohy, nebo příručku písařského
řemesla.
Odpověď
Dobrý den,
u nás ve fondu jsou o kaligrafii tyto příručky:
MENHART, Oldřich. Česká škola ornamentálního písma. Praha 1922.
JÍRA, František. Kaligrafie. Systemat. učeb. pro sk., techn, a obch.
kanceláře jakož i samouky
. Hranice 1928.
DYRYNK, Karel. Písma Josefa Váchala : jim vytvořená, řezaná i odlitá a
použitá v jeho knihách.
Brno 1930.
Handbuch der Schrifttarten : Eine Zusaamenstellung der Schriften der
Schriftgiessereien deutscher Zunge nach Gattungen geordne
t. Leipzig
1926-1939.
HOFMANN, Josef. Typi manu exsculptarum litterarum gothicarum
Lygia-Missala.
Domažlice 1938.
LOSENAWERN, Johann Jacob. Vorschrifft Teutsch- Lateinisch- und
Francszösischer Schrifften
. Stuttgart 1719.
PAYER, Josef. Systematische Anleitung zur Kalligraphie nach ihrem ganzen
Umfange, nebst Angabe der bisher unbekannten...
Wien 1840.
Obor
Jazyk, lingvistika a literatura
Okres
--
Knihovna
Vědecká knihovna v Olomouci
Datum zadání dotazu
03.04.2008 09:18
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Kolik je 4+4 ?
Hledání v archivu