Kalibův zločin
Text dotazu
Dobrý den,
sháním informace k tématu: Význam času v Raisově románu Kalibův
zločin. Mohli byste mi prosím poradit nějakou literaturu, která se
touto věcí zabývá? Děkuji.
Odpověď
Dobré odpoledne,
publikaci, která by se zabývalo přímo Vámi zadaným tématem jsem žádnou nenalezla, posílám nicméně díla, která se věnují Raisově tvorbě celkově. Je pravděpodobné, že v nich bude rozebírán i Kalibův zločin.
Karel V. Rais : (1859-1926) : Literární pozůstalost / zpracoval Karol Bílek. -- Praha : Památník národního písemnictví, 1976. -- 151, [1] s.
Karel Václav Rais : personální bibliogr. / Zprac. Helena Hudíková. -- Plzeň : Knihovna města Plzně, 1979. -- 27, [1] s.
K.V. Rais / Napsal Jan Frič.. -- Praha : F. Topič, 1922. -- 16 s.
Slavní a zapomenutí : Čtení o životě a díle našich spisovatelů / Vladimír Kovářík. -- 1. vyd.. -- Praha : Mladá fronta, 1983. -- 239 s.
Sborník k uctění památky K.V. Raise : k 10. výročí jeho úmrtí / [uspořádal J. Havelka, J. Mencl]. -- Jičín : Raisův ústav učitelský, 1936. -- 106 s.
Život a dílo Karla Václava Raise : český básník a spisovatel, jeden z předních představitelů realistické venkovské prózy, rodák bělohradský, čestný občan města Lázně Bělohrad / [texty Zdeněk Prchal, Martin Hladký, Hana Friedrichová]. -- Lázně Bělohrad : Městské kulturní středisko Lázně Bělohrad, 2006. -- 20 s.
Objektivní text? / Jiří Holý
In: Česká literatura. -- ISSN 0009-0468. -- Roč. 48, č. 6 (2000), s. 578-581
Obor
Jazyk, lingvistika a literatura
Okres
--
Knihovna
Městská knihovna Ústí nad Orlicí
Datum zadání dotazu
20.08.2012 11:30
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Zapište číslici "pět".
Hledání v archivu