K. H. Mácha, narození syna
Text dotazu
Kdy přesně se narodil syn Karla Hynka Máchy, Ludvík? Bylo to ještě za Máchova života, nebo již po jeho smrti?
Odpověď
Dobry den,
syn Karla Hynka Machy, Ludvik, se narodil 1.10.1836, tedy téměř měsíc před Máchovou smrtí (6.11.1836).
Údaje jsme získali z:
POHORSKY, Milos. Intimni Karel Hynek Macha. Praha: Ceskoslovensky spisovatel, 1993. s. 121. ISBN 80-202-0393-1
SEVCIKOVA, Hana. Karel Hynek Macha. Olomouc: Okresni knihovna, 1986. str. 4. Webova stranka o K.H.Machovi, URL: http://svet-literatury.wz.cz/autori/macha.htm
Obor
Jazyk, lingvistika a literatura
Okres
--
Knihovna
Národní knihovna ČR
Datum zadání dotazu
07.02.2008 14:00
Alena píše:
Neděle 23.04.2023 23:51
Asi chyba v roku umrtí i narození syna...rozdíl 100 let je dost ne?
Alena píše:
Neděle 23.04.2023 23:54
teda skoro 200 let...já už také neumím počítat.
PSK - admin píše:
Pondělí 24.04.2023 13:13
Dobrý den,
děkujeme za upozornění. Šlo samozřejmě u překlep, údaje jsme již opravili.
Služba PSK
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Zapište číslici "pět".
Hledání v archivu