Julius Lauterbach
Text dotazu
Dobry den, prosím o zjištění životopisných dat u uvedeného malíře, zejména informace ohledně jeho tvůrčího období na Kyjovsku (jižní Morava). Dekuji
Odpověď
Dobrý den,
Malíř a grafik Julius K. Lauterbach se narodil v roce 1873 v Praze, zemřel 16.12.1939 v Praze.
Studoval u prof. Jankla v Praze, u malíře Friedricha ve Vídni a rok pobyl na akademii v Krakově.
V grafice ovládl techniky leptu, dřevorytu a zinkografie.
Žil a maloval v Praze a ve Splitu, kde pracoval na portrétu mladého krále Petra pro zasedací síň První Zagreb, Štědionice a tvořil přímořské krajiny.
V  letech 1898 až 1903 tvořil ilustrace pro "Moderne Kunst" a "Fliegende Blätter". Vystavoval v Moravské Ostravě, ve Zlíně, v Kroměříži, v Holešově, v Brně aj.
Zdroj :
Prokop Toman. Nový slovník československých výtvarných umělců. Ostrava : Chagall 1993
Více informací  o Juliu Lauterbachovi se nám v našich zdrojích nepodařilo zjistit.
Doporučujeme Vám proto obrátit se ještě na odborné instituce :
-knihovna Uměleckoprůmyslového muzea, http://www.knihovna.upm.cz/ nebo -knihovna Národní galerie http://www.ngprague.cz/vyhledat/?search=knihovna.
Doporučený odkaz:
http://www.mestokyjov.cz/vismo/galerie1.asp?id_org=7843&p1=68
Obor
Umění, architektura, muzeologie
Okres
--
Knihovna
Národní knihovna ČR
Datum zadání dotazu
31.01.2014 17:41
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Kolik je 4+4 ?
Hledání v archivu