judaismus
Text dotazu
Dobrý den, zajímaly by měvškeré informace, které jsou potřebné ke konverzi - seznam literatuky k prostudování, základní informace - kde je možné je získat.
Děkuji
Odpověď
Dobrý den,
v rámci služby Ptejte se knihovny Vám můžeme doporučit pouze několik dokumentů či zdrojů vztahujících se k dané problematice, zpracování kompletního přehledu literatury již spadá do rešeršních služeb, které jsou placené (viz http://www.nkp.cz/sluzby/reserse). Níže uvádíme několik publikací a článků, které jsme k tématu konverze k judaismu nalezli v elektronickém katalogu Národní knihovny ČR (http://aleph.nkp.cz/cze/nkc) a také v článkové bibliografické databázi ANL - Články v českých časopisech, novinách a sbornících (http://aleph.nkp.cz/cze/anl).
* Spiegel, Paul. Kdo jsou Židé?. Překlad Pavel Dobšík a Eva Dobšíková. 2. vyd. Brno: Barrister & Principal, 2010. 254 s. ISBN 978-80-87029-97-8. Obsah: http://toc.nkp.cz/NKC/201011/contents/nkc20102147950_1.pdf
* Mayer, Daniel. Konverze k judaismu v zrcadle židovské ústní tradice a historie. 1. vyd. Praha: OIKOYMENH, 2010. 261 s. Oikúmené; sv. 157. ISBN 978-80-7298-453-4.Obsah: http://toc.nkp.cz/NKC/201101/contents/nkc20102131019_1.pdf
* Aviad, Janet O'Dea. Return to Judaism: Religious Renewal in Israel. Chicago: The Univ. of Chicago Pr., 1983. 13, 194 s.
* Camus, Jean-Yves a Derczansky, Annie-Paule. Svět Židů. Vyd. 1. [Praha]: Levné knihy, 2008. 64 s. Malá moderní encyklopedie. ISBN 978-80-7309-501-7. Obsah: http://www.obalkyknih.cz/file/toc/11941/pdf
k
* Newman, Ja'akov et al. Judaismus od A do Z: slovník pojmů a termínů. Překlad Dušan Zbavitel a Markéta Zbavitelová. 1. vyd. Praha: Sefer, 1992. 285 s. Judaika; sv. 1. ISBN 80-900895-3-4.
* Petráček, Zbyněk. Nově ke konverzím. Roš Chodeš, 2005, 67(5), s. 19. ISSN 1210-7468.
* Baránek, Daniel. Židovská identita na pomezí: konverze a sňatky židů na Frýdecku a Místecku. Těšínsko, 2014, 57(2), s. 13-21. ISSN 0139-7605.
Řadu informací je možné nalézt také na internetu, z některých zdrojů můžete získat i odkazy na další relevantní dokumenty :
* https://cs.wikipedia.org/wiki/Gijur
* http://www.hks.re/wiki1/doku.php?id=judaismus_2012
* https://is.muni.cz/th/263843/fss_b/hadravova_bakalarska_prace.pdf
* https://is.cuni.cz/webapps/zzp/download/130131699
* http://www.ceskatelevize.cz/ivysilani/10169620863-kon-tro-verze/20856226632/titulky
Obor
Filozofie a náboženství
Okres
--
Knihovna
Národní knihovna ČR
Datum zadání dotazu
24.08.2015 22:12
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Zapište číslici "pět".
Hledání v archivu