Josef Vaic
Text dotazu
Existuje, prosím, nějaký souhrnný seznam grafických prací českého malíře a grafika Josefa Vaice /1884-1961/?
Odpověď
Dobrý den,
zdá se, že tiskem dosud souborný přehled všech děl českého malíře a grafika Josefa Vaice (1884 - 1961) nevyšel.
Knihovna Národní galerie v Praze vlastní následující katalogy výstav:
* Katalog der Sonder-Ausstellung des Kunstvereins für Böhmen 1907-8: I. W. Radimský, II. J. Vaic, III. M. Jossot / [Výst. Krasoumná jednota v Domě umělců Rudolfinum Praha 1907-8]  Prag : Carl Bellmann, 1907  11 s. (http://vp.ngprague.cz/zaznam.php?detail_num=51859 )
* Kollektiv-Ausstellung Josef Vaic - Vojtěch Preissig: Oktober - November 1907 / Galerie Miethke  Wien : Galerie Miethke, 1907  [8] s. (http://vp.ngprague.cz/zaznam.php?detail_num=88321 )
* Výstava Jos. Vaice : [LXXII. výstava Topičova salonu] / [Výst.] Topičův Salon Praha III.1910  Praha, \F. \\Topič 1910  Brož. Nestr. (http://vp.ngprague.cz/zaznam.php?detail_num=59747 )
* Zvláštní výstava Krasoumné jednoty pro Čechy: I. V. Radimský, II. J. Vaic, III. M. Jossot / [Výst. Krasoumná jednota v Domě umělců Rudolfinum Praha 1907-8]  Praha : K. Bellmann, 1907  11 s. + 1 příl. (http://vp.ngprague.cz/zaznam.php?detail_num=62546 )
Západočeské muzeum v Plzni má ve svém fondu tištěný soubor obrazů:
* VAIC, Josef. Plzeň : 10 obrazů. [Plzeň]  : Josef Vaic , 10 listů  il.  48x35 cm.
Články k Vaicovu dílu v digitální knihovně Kramerius:
* Zlatá Praha. 1909 - 1910, roč.27, č. 28, s. 334. http://kramerius.nkp.cz/kramerius/handle/ABA001/6242306 (dostupné pouze v Národní knihovně ČR)
* Zlatá Praha. 1909 - 1910, roč.27, č. 28, s. 325.  http://kramerius.nkp.cz/kramerius/handle/ABA001/6242332 (dostupné pouze v Národní knihovně ČR)
* Pestrý týden. 1937, roč. 12, č. 22, s. 3.  http://kramerius.nkp.cz/kramerius/handle/ABA001/9483870 (dostupné pouze v Národní knihovně ČR)
Pro zajímavost:
* krádež obrazů J. Vaice v jeho ateliéru: http://kramerius.nkp.cz/kramerius/handle/ABA001/6779290 (volně dostupné)
V této záležitosti by Vám spíše mohli pomoci pracovníci Uměleckoprůmyslového muzea v Praze. Muzeum se specializuje na české výtvarné umění a design, disponuje tedy více zdroji k danému tématu.
Stránky Uměleckoprůmyslového muzea v Praze:  http://www.upm.cz/ Podobně jako Národní knihovna i Uměleckoprůmyslové muzeum poskytuje službu Ptejte se knihovny. Svůj dotaz můžete konzultovat též s pracovníky Národní galerie v Praze: http://www.ngprague.cz/ .
Obor
Umění, architektura, muzeologie
Okres
--
Knihovna
Národní knihovna ČR
Datum zadání dotazu
08.01.2015 15:56
Ludmila píše:
Pondělí 30.03.2015 21:00
Zajímala by mě také díla Josefa Vaice, vlastním jeden nádherný originál - autorský list. Děkuji
PSK - admin píše:
Pátek 03.04.2015 11:34
Jelikož neexistuje souborný katalog děl tohoto umělce, obraťte se prosím o pomoc na Národní galerii, anebo UMPRUM. Ideálně s přesným popisem Vašeho originálu.
Musíte vytvořit nový dotaz a adresovat ho přímo UMPRUMu a nikoliv Národní knihovně ČR. Omlouváme se, že Vám aktuálně nemůžeme více pomoct.
Milan Otevřel píše:
Úterý 02.02.2021 18:20
VLASTNÍM AUTORSKÝ LIST " ŘÍJE"
Mohu zaslat foto a rád bych znal jeho cenu-
PSK - admin píše:
Středa 03.02.2021 09:49
Dobrý den, odhady cen uměleckých děl neprovádíme.
Chcete-li získat odhad ceny Vašeho obrazu, pak bychom Vám doporučovali využít služeb pro posuzování uměleckých děl v rámci Národní galerie event. soukromých prodejních galerií nebo aukčních síní.
Např.:
http://www.mc-galerie.cz/[…]/
https://www.galeriekodl.cz/cz/jak-nabidnout-obraz.html
https://www.galerieplatyz.c[…]vase-umelecke-dilo-do-aukce
Konkrétně přehled prodejů děl autora Josefa Vaice, abyste si mohl udělat představu o hodnotě Vašeho autorského listu, naleznete např. zde:
https://www.galerieplatyz.cz/autori/josef-vaic
https://www.artplus.cz/cs/autor/12479-vaic-josef
https://www.prodej-obrazy.eu/p/1298/loreta-praha-vaic-josef
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Zapište číslici "pět".
Hledání v archivu