Josef Lada 1887-1957
Text dotazu
Dobrý den, prosím o informaci, kde můžu získat podrobnější životopis a seznam děl Josefa Lady, českého grafika, malíře, ilustrátora. Děkuji.
Odpověď
Dobrý den, podrobněji jsou životní osudy Josefa Lady popsány např. v následujících dokumentech.
Jos. Lada / životopis Josefa Lady od Jiřího Oliče. -- Vyd. 1.. -- V Brně : Petrov, 2003. -- 521 s. : il. (některé barev.), portréty, faksim. ; 23 cm
Kronika mého života / Josef Lada ; il. autor ; typografie Oldřich Hlavsa. -- 6. vyd., v Čs. spis. 4. vyd.. -- Praha : Československý spisovatel, 1986. -- 459 s. : obr. (některé barev.), fot. ; 24 cm
Josef Lada / Pavla Pečinková. -- [Praha] : Gallery, 1998. -- 203 s. : il. ; 31 cm
Vyprávění o Josefu Ladovi / Z článků a studií přátel Josefa Lady a s il. z jeho díla [sest. a] edičně připr. Jan Vrána. -- 1. vyd.. -- Praha : Albatros, 1972. -- 42, [2] s. : [16] s. barev. obr. příl. ; 8°
Více dokumentů na hledané téma naleznete v databázi NKC - Bibliografická báze a katalog NK ČR, KATIF (naskenované katalogy Národní knihovny ČR) případně v ANL - Články v českých novinách, časopisech a sbornících. Báze jsou dostupné na adrese http://sigma.nkp.cz/F .
Ohledně druhé části vašeho dotazu. V informačních zdrojích NK ČR se nám nepodařilo nalézt souhrný seznam děl Josefa Lady. Poměrně rozsáhlá výstava obrazů Josefa Lady se konala 2. září - 29. listopadu 1998 v Jízdárně Pražského hradu. Na základě této události byla vydána kniha Obrázky Josefa Lady : [katalog výstavy Josef Lada, Jízdárna Pražského hradu 2. září - 29. listopadu 1998] / Pavla Pečinková ; [ve spolupráci s Miladou Motlovou]. -- [Praha] : Gallery, 1998. -- 93 s. : il. (převážně barev.), jejíž součástí je soupis vystavených exponátů. S ohledem na šíři Ladových literárních aktivit bychom vám doporučovali obrátit se jesště na Památník Josefa Lady v Hrusicích (Hrusice 115, 251 66 Senohraby, okres Praha - východ kraj Středočeský, tel. 323 655 204, e-mail: ompv@ompv.cz, www.ompv.cz)
Obor
Umění, architektura, muzeologie
Okres
--
Knihovna
Národní knihovna ČR
Datum zadání dotazu
14.02.2008 08:10
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Kolik je 4+4 ?
Hledání v archivu