Josef Karhan (stavitel)
Text dotazu
Zajímá mě tvorba architekta Jos.Karhana. Pourovi ze Záryb u Brandýsa nad Labem prodávají vilu stavěnou po r.1939 podle jeho projektu. Chtěla bych vědět, zda existuje okruh lidí, kteří se aktivně zajímají o toto období a její architekty v naší kultuře a kde je možné se s nimi spojit. Děkuji.
Odpověď
Dobrý den, heslo Josefa Karhana najdete v encyklopedii architektů, stavitelů, zedníků a kameníků v Čechách. Tam je také uvedena další literatura, kterou reprodukujeme níže.
Pokud by vás zajímalo více, zkuste se obrátit na knihovnu Uměleckoprůmyslového muzea, která v rámci této služby garantuje oblast umění a architektury: knihovna@upm.cz.
Prameny:
Encyklopedie architektů, stavitelů, zedníků a kameníků v Čechách / [zpracovali Pavel Vlček (editor) ... et al.]. -- Vyd. 1.. -- Praha : Academia, 2004. -- 761 s. ; 27 cm.
Od moderny k funkcionalismu : proměny pražské architektury první poloviny dvacátého století / Rostislav Švácha ; fotografie Jan Malý. -- Praha : Victoria Publishing, 1995. -- 590 s. : fot. (část. barev.), plány ; 21 cm.
Umělecké památky Prahy. Staré Město, Josefov / kolektiv autorů za vedení a redakce Pavla Vlčka. -- Vyd. 1.. -- Praha : Academia, 1996. -- 639 s. : il., mapky, plánky ; 27 cm.
Stavitelské listy XIV, 1918, č. 22, příloha.
Obor
Umění, architektura, muzeologie
Okres
--
Knihovna
Národní knihovna ČR
Datum zadání dotazu
16.09.2008 13:10
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Kolik je 4+4 ?
Hledání v archivu