Josef Heřman Agapit Gallaš
Text dotazu
Dobrý den, ráda bych se zeptala, jakým způsobem sehnat jakoukoli literaturu spojenou se jménem Josef Heřman Agapit Gallaš. Nehledám knihy a spisy, které napsal on sám, ale spíše literaturu, kterou jiní napsali o jeho osobě. Děkuji za odpověď.
Odpověď
Vážená paní,
posílám Vám výběrovou bibliografii knih a článků o životě a díle Josefa Hermana Agapita Gallaše:
KNIHY:
Zivot a pusobeni Josefa Hermana Galase / popisuje Jan Herben. -- Praha : J. Herben, 1885. -- 22 s.
MZK: 1-0124.351
Me zalosti a me bolesti / Josef H.A. Gallas ; k vydani pripravil Jiri J.K. Nebesky. -- Hranice : Tichy typ, 2006. -- 107 s. : faksim. ; 20 cm
MZK: 2-1166.792
Kusy rozpadlych cihel se zmenily v knihy : (moji pametihodnejsi snove) : sny z let 1763-1834 / Jozef H.A. Gallas ; k vydani pripravil Jiri J.K. Nebesky. -- Vyd. 1.. -- Brno : Host, 2002. -- 125 s. : faksim. ; 20 cm
MZK: 2-1105.356
Prispevky k poznani zivota a prace Jos. Hermana Agapita Gallaše / Bohus Vybiral. -- V Dolnim
Ujezde : [Casopis] Zahorska kronika, 1940-1941.
2 sv. -- 19, 23 s.
MZK:     PK-0032.142, sv.1,2
2-0155.099, sv.1,2
CLANKY:
Josef Herman Agapit Galas / Ivo Malik. -- 2 il. In: Hranicky tyden. -- ISSN 1213-2039. -- Roc. 16, c. 45 (20101112), s. 9
Josef Herman Agapit Gallas a jeho knihovna jako predchudkyne verejnych knihoven : zajimavou vyjimkou ve stavu verejneho knihovnictvi 1. poloviny 19. stoleti... / Martina Horakova
In: Ctenar. -- ISSN 0011-2321. -- Roc. 61, c. 12 (2009), s. 446-449
"Ledvas pak jsem se na svet narodil, jiz mne take osud muj pronasledovati pocal" / Jakub Chrobak
In: Tvar. -- ISSN 0862-657X. -- Roc. 17, c. 11 (20060601), s. 23
Truchliva autobiografie J. H. A. Gallase / Ladislav Soldan
In: Host. -- ISSN 1211-9938. -- Roc. 22, c. 5 (2006), s. 56, 58
Cenny zivotopis vedci roky prehlizeli : hranicky historik vydal knihu o lekari Agapitu Gallasovi / Roman Helcl. -- 1 il.
In: Mlada fronta Dnes. -- [Praha]. -- ISSN 1210-1168. -- Roc. 16, c. 302 (20051229)
In: Stredni Morava Dnes. -- s. C/2
Jak Gallas vytahl do valky proti Turkum : pohled do minulosti / Vaclav Bednar. -- 1 il.
In: Nove Prerovsko. -- [Ceske Budejovice]. -- ISSN 1213-2004. -- C. 181 (20050804), s. 4
Gallas dosud neznamy / Libor Knezek
In: Hlasy muzea ve Frenstate pod Radhostem. -- Frenstat pod Radhostem : Muzejni a vlastivedna spolecnost, Roc. 18, c. 1/2 (2001)-. -- ISSN 1213-8371. -- Roc. 20, c. 1/3 (2003), s. 50-52
Jan Hybl Josefu H. A. Gallasovi / Dita Friedlova
In: Sbornik praci Filozoficko-prirodovedecke fakulty Slezske univerzity v Opave, rada jazykovedna (D), rocnik 3. -- Opava : Slezska univerzita, 2003. -- ISBN 80-7248-188-6. -- s. [240]-244
Milovali Moravsky kras : Josef Herman Agapit Gallas : dvoji jubileum Vaclava Kosmaka : vzpominka na Emila Olsovskeho / Vladimir Polak
In: Sbornik Muzea Blansko 2003. -- Blansko : Muzeum Blansko, [2003]. -- ISBN 80-903081-4-7. -- s. 135-143
Morfeus me kolebati pocal / Martin Bedrich
In: Souvislosti. -- ISSN 0862-6928. -- Roc. 14, c. 4 (2003), s. 346, 347-348, 349
"Tento sen vyjevil se mi..." / Marie Kocandrlova
In: Host. -- ISSN 1211-9938. -- Roc. 19, c. 4 (2003)
In: Recenzni priloha. -- S. V
Gallasovi pametihodnejsi snove / Martin Tomasek
In: Tvar. -- ISSN 0862-657X. -- Roc. 13, c. 21 (20021212), s. 23
Kniha, kterou byste nemeli prehlednout / vybira Jaroslav Med
In: Perspektivy. -- c. 7, s. 6
In: Katolicky tydenik. -- ISSN 0862-5557. -- Roc. 13, c. 30 (20020728)
Gallasovy sny 1763-1834 / Jiri J.K. Nebesky
In: Tvar. -- ISSN 0862-657X. -- Roc. 13, c. 8 (20020418), s. 12
Bohoslovec Alois Jasek a nalez jedne casti Gallasovy pozustalosti / Zdenek Fiser. -- 3 il.
In: Stredni Morava. -- Olomouc. -- ISSN 1211-7889. --
Roc. 8, c. 15 (2002), s. 124-131
[Kusy rozpadlych cihel zmenily v knihy] : sny z let 1763-1834 / [autor recenze] Ladislav Soldan
In: Vlastivedny vestnik moravsky. -- Brno. -- ISSN 0323-2581. -- Roc. 54, c. 4(2002), s. 426-427
Pohrebni ritual Moravskych bratri z pohledu osvicence Josefa Hermana Agapita Gallase / Frantisek Hybl
In: Studia Comeniana et historica. -- Uhersky Brod. --
ISSN 0323-2220. -- Roc. 32, c. 67-68 (2002), s. 115-117
Vysla Muza moravska Josefa Hermana Agapita Gallase / Hana Bartkova
In: Prostejovsky tyden. -- Prostejov. -- Roc. 11, c. 17 (20010425), s. 10
Všechny tyto knihy i většinu článků můžete studovat přímo v Moravské zemské knihovně v Brně.
Obor
Jazyk, lingvistika a literatura
Okres
--
Knihovna
Moravská zemská knihovna v Brně
Datum zadání dotazu
18.03.2011 15:27
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Kolik je 10 + 4?
Hledání v archivu