Josef Ambrož
Text dotazu
Soupis děl a životopis Josefa Ambrože (botanik, psal o rostlinách)
Odpověď
Ambrož, Josef, nar. 18.2.1885, zamř. 5.9.1950, středoškolský profesor, působil v Třeboni a v Jihlavě. Sbíral rostliny především na Českomoravské vysočině. Publikoval asi 40 odborných floristických prací v regionálních i celostátních periodikách v letech 1922-1951.
V databázi Česká národní bibliografie jsou uvedena tato díla:
AMBROŽ, Josef. České Drepanoklady: Biologická studie: Práce z botan. ústavu české university. Praha: [B.n.], 1913. 66 s.
AMBROŽ, Josef. Floristické příspěvky z Jihlavska. Brno: Klub Přírodovědecký, 1924. 7 s.
AMBROŽ, Josef. Květena obnažené půdy rybničné v oblasti třeboňské. 1. vyd. Jihlava: Novina, 1939. 101 s.
AMBROŽ, Josef. Přírodní památky na Jihlavsku. Jihlava: Přírodovědecký klub, 1931. 33 s., III tab.
AMBROŽ, Josef. Floristický příspěvek k výzkumu jihočeských rašelin. [Praha]: nákladem vlastním, 1935. 11 s. Zvláštní otisk z Časopisu Národního musea 1935.
AMBROŽ, Josef. Květena Jihlavska. I. V Jihlavě: nákladem ústavu, 1929. 22 s. Zvláštní otisk z Výroční zprávy ref. reál. gymnasia v Jihlavě.
AMBROŽ, Josef. Květena Jihlavska. II, Lesy. V Jihlavě: nákladem vlastním, 1930. 37 s. Zvláštní otisk z Výroční zprávy ref. reál. gymnasia v Jihlavě.
AMBROŽ, Josef. Vodohospodářské reservace třeboňské kotliny. Praha: s.n., 1949. 11 s.
Použité zdroje
Všeobecná encyklopedie v osmi svazcích. Vyd. 1. Praha: Diderot, 1999. Sv. 1. A/B.
Biografický slovník českých zemí. Praha : Libri, 2004. Sv. 1. A.
Česká národní bibliografie
Obor
Informace o vydaných dokumentech
Okres
--
Knihovna
Krajská knihovna Vysočiny Havlíčkův Brod
Datum zadání dotazu
01.04.2015 13:44
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Zapište číslici "pět".
Hledání v archivu