jméno v Soupisech poddaných podle víry z roku 1651
Text dotazu
Dobrý den,
vyskytuje se v Soupisu poddaných podle víry z roku 1651 (Rakovnicko),A. Pazderová,2007 a Soupisu poddaných podle víry z roku 1651 (Boleslavsko, 2 sv.), A. Pazderová, 2005 příjmení Šrůta/ Šruta / Šrut či v německém zápise Schrut/a apod. ?
na Rakovnicku nejspíše v Lounech, na Boleslavsku Niměřice, Luštěnice, Horní Cetno,...
Související dotaz: Vyskytuje se naše příjmení i v Berní rule, myslím, že jsem je tam viděl na Lounsku.
Odpověď
Dobrý den,
Prošli jsme Soupis poddaných podle víra za Rakovnicko a jméno Šrut, Šruth, Šrůta, Šrůta a další zkomoleniny tohoto jména (jména se v té době hojně komolila) jsme nenašli. Momentálně procházíme oba díly Soupisu podle víry Boleslavska. Bohužel, Soupis poddaných podle víry nemá rejstřík, takže s výsledkem mějte prosím strpení.
V generálním rejstříku Berní ruly jsme nalezli jedno jméno, které by mohlo odpovídat:
Šruth Jan - obec: Žitovlice, soudní okres: Libáň, panství Rožďálovice,  povolání: sedlák
Dále uvádíme další Šruty bez křestního jména a s uvedeným pořadím: obec, soudní okres, panství
* Robousy - Jičín - Kumburk
* Kamenice - Jičín - Kumburk
* Skalka - Teplice nad Metují - Stárkov
* Litomyšl - Litomyšl - Litomyšl
* Doběsice - Písek - Brloh
* Kornice - Litomyšl - Litomyšl
* Vinary - Vysoké Mýto - Choceň
Příjmení Schrut
* Pardubice - Pardubice - Pardubice
Obor
Historie a pomocné historické vědy. Biografické studie
Okres
--
Knihovna
Datum zadání dotazu
18.08.2014 16:40
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Zapište číslici "pět".
Hledání v archivu