Jeskynní malby
Text dotazu
Byly nalezeny nějaké jeskynní malby v regionu Languedoc ve Francii?
Odpověď
Dobrý den,
bohužel se nám nepodařilo najít, jestli se nacházejí nějaké jeskynní malby přímo v této oblasti. Ale ve Francii je možné najít velké množství jeskynních maleb, kromě asi nejznámější jeskyně Lascaux např. : Skalní stěna na svahu v Roc-de-Sers, jeskyně Ebbou, La Gréze, dále jeskyně Chabot (Gard) v blízkosti středověkého městečka Aiguźe v jižní Francii, dále francouzská jeskyně Gabillou (Dordogne), která se nachází v blízkosti obce Sourzac. Dále jeskyně Niaux (na jihozápadě Francie) či Rouffignac, či jeskyně Le Portel v obci Loubens na jihu Francie a spoustu dalších.
Další informace o tom, jaké malby lze ve Francii v jakých jeskyních nalézt můžete najít např. v knihách:
* PŮTOVÁ, Barbora; SOUKUP, Václav. Evoluce člověka a pravěké umění. Praha 2010. ISBN 978-80-7290-476-1.
* ERCIVAN, Erdogan. Zfalšovaná archeologie : Zatajené nálezy, zfalšované exponáty, archeologové usvědčení z podvodu. 1. vyd. Liberec : Dialog, 2009. ISBN 978-80-7424-018-8.
* Francie : jih : Languedoc-Roussillon. 1. české vyd. Praha : Jan Vašut s.r.o., 2004. ISBN 80-7236-351-4.
* CASTLEDEN, Rodney. Objevy, které změnily svět. 1. vyd. Brno : Jata, s.r.o., 2009. ISBN 978-80-7217-646-5.
Obor
Umění, architektura, muzeologie
Okres
--
Knihovna
Národní knihovna ČR
Datum zadání dotazu
19.12.2012 12:21
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Kolik je 10 + 4?
Hledání v archivu