Jednotné evropské nebe
Text dotazu
Dobrý den, chtěla jsem se zeptat jestli je možné někde najít literaturu o problematice Jednotné evropské nebe v českém jazyce? Dekuji.
Odpověď
Dobrý den,
projekt Jednotného evropského nebe - Single European Sky (SES) je jedním z nejvýznamnějších projektů Evropské komise v oblasti letecké dopravy.
Zavedení Single European Sky umožní snížit průměrné zpoždění, zvýšit propustnost vzdušného prostoru a snížit náklady leteckých dopravců.
Projekt Jednotné evropské nebe II spočívá na čtyřech pilířích: aktualizaci stávajících právních předpisů z roku 2004;rámcovém plánu výzkumu řízení letového provozu projektu Jednotné evropské nebe neboli "technologickém pilíři";"bezpečnostním pilíři" a akčním plánu kapacity letiště.
Cílem reformy evropského systému řízení letového provozu je zvládnout výzvu v podobě velkého nárůstu letecké dopravy očekávané v nadcházejících letech.
Jejím cílem je také zvýšení bezpečnosti a snížení nákladů, zpoždění a dopadu letecké dopravy na životní prostředí.
http://www.rlp.cz/generate_page.php?page_id=851
Šestice evropských zemí podepsala v prosinci 2010 dohodu, kterou zřídila FABEC, funkční blok vzdušného prostoru, jenž stírá národní hranice.
Evropská unie se tak zase o kousek přiblížila vytvoření společného evropského vzdušeného prostoru, o nějž usiluje od konce devadesátých let minulého století.
http://www.euractiv.cz/ekonomika-a-euro/clanek/jednotne-nebe-nad-evropou-je-na-dosah-008187.
doporučené internetové odkazy :
http://europa.eu/legislation_summaries/transport/air_transport/tr0003_cs.htm
https://www.euroskop.cz/13/21494/clanek/vnitrni-trh-v-rijnu-2012/
http://www.rlp.cz/generate_page.php?page_id=839
http://ec.europa.eu/ceskarepublika/press/press_releases/08081002_cs.htm
Z dostupných bázích Národní knihovny NKC, SKC, portálu JIB uvádíme příklady  záznamů o literatuře k tomuto tématu (klíčová slova : Jednotné evropské nebe) :
http://www.nkp.cz, záložka Katalogy a databáze, Portály.
-Báze NKC
- Bezpečnost v obchodní letecké dopravě / Ladislav Bína, Zdeněk Žihla. -- Vyd. 1.. -- Brno : Akademické nakladatelství CERM, 2011. -- 213 s.
Portál JIB:
-Jednotné evropské nebe, Doležal, Ladislav ISIS:41576 dis,2011, VŠE -Řízení letového provozu, jednotné evropské nebe, Doležal, Ladislav ISIS:41576 dis,2008, VŠE, http://library.vse.cz/ -Jednotné evropské nebe-letové provozní služby, Mořický, Lukáš aut 1983-2008, ČVUT -Zabezpečovací letecká technika a Jednotné evropské nebe, Křikava, Jan aut 1984-2007, ČVUT - souborný katalog, http://knihovna.cvut.cz/uvod/.
Obor
Politické vědy. Vojenství
Okres
--
Knihovna
Národní knihovna ČR
Datum zadání dotazu
09.01.2013 13:54
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Kolik je 4+4 ?
Hledání v archivu