Je v Berni rule zachyceno prijmi Kuben?
Text dotazu
Dobry den, zajima me, zda-li Berni rula obsahuje prijmi Kuben, zda-li je toto prijmi uvedeno v Zamberku, popripade v jake jine lokalite se vyskytuje. Dekuji za dohledani.
Odpověď
Dobrý den,
prověřili jsme soupis obyvatel panství Žamberk, ale příjmení Kuben (ani podobně znějící jméno) jsme zde nenalezli.
Berní rula, sv. 14. Kraj Hradecký III, Praha : Národní archiv, 2009
Příloha VI, Seznam panství a statků - Registřík kraje Hradeckého
Soupis obyvatel panství Žamberk, o. Ústí nad Orlicí, je uváděn na stranách 284-307.
Dále jsme nahlédli do Generálního rejstříku k Berní rule, ale ani zde jsme příjmení Kuben nenalezli. :
ČERVENÝ, Václav ; ČERVENÁ, Jarmila.  Berní rula : generální rejstřík ke všem svazkům (vydaným i dosud nevydaným) berní ruly z roku 1654 doplněný (tam, kde se nedochovaly) o soupis poddaných z roku 1651. 1. sv., A-L. Praha : Libri, 2003. 1047 s.  ISBN 80-7277-058-6,
Dalšími archivními prameny mohou být různé gruntovní a pozemkové knihy, matriky se v tomto období vyskytují velmi výjimečně. Tyto prameny by byly dostupné v archivu, pod který daná obec spadá.
http://www.statnisprava.cz/rstsp/ciselniky.nsf/i/d0006
doporučené zdroje:
http://www.zamberk.cz/index.php?ids=9&idkz=124
https://cs.wikipedia.org/wiki/%C5%BDamberk
https://stare.vychodoceskearchivy.cz/zamrsk/rodinny-archiv-parishu-zamberk-1770-1948-1960/
https://vychodoceskearchivy.cz/home/zivotni-situace/badani/matriky/
Obor
Historie a pomocné historické vědy. Biografické studie
Okres
--
Knihovna
Datum zadání dotazu
01.03.2021 08:11
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Kolik je 4+4 ?
Hledání v archivu