Je citát " Je vám horko? Sundejte si kalhotky!" od Vladimíra Párala ?
Text dotazu
Pořádáme ke Dni poezie akci, které se zúčastní i Vladimír Páral, chystáme záložky a účastníci přípravného štábu tvrdí, že tento citát je od Vl. Párala a chtějí ho na záložku dát.
Já si nejsem jistá...
Odpověď
Dobrý den,
autora Vámi uvedeného citátu se nám bohužel nepodařilo ověřit. Prošli jsme celou řadu knih citátů. Výroků Vladimíra Párala  a citátů z jeho knih jsme dohledali hned několik, ani jeden ovšem nebyl tím, který hledáte.
Fulltextově jsme prohledali též jeho romány: Země žen, Pokušení A-ZZ, Mladý muž a bílá velryba, Generální zázrak: román naděje, Profesionální žena: román pro každého, Muka obraznosti, Veletrh splněných přání: /Příběh pokleslé aktivity, Tři ze zoo, Kniha rozkoší, smíchu a radosti, Romeo & Julie 2300, Katapult, Tam za vodou, Válka s mnohozvířetem, Milenci a vrazi a Láska v Praze (prostřednictvím digitální knihovny Kramerius 4: http://kramerius4.nkp.cz ). Ani v nich, jak se zdá, uvedená věta nezazněla.
Vybrané citáty Vladimíra Párala, na které jsme při hledání připadli:
Láska je vydržet s někým celý život.
V. PÁRAL
Místo manželů je proti sobě u sebe.
V. PÁRAL
Štěstí není nutné...
V.PÁRAL
Těšit se domů je patrně první kritérium soužití.
V. PÁRAL
My lidé jsme před tisíciletími vyšli z lesa a od té doby jsme se nikde jinde necítili tak svobodně a šťastně.
V. PÁRAL
Láska znamená porazit čas.
V. PÁRAL
Voda přitéká, odtéká, ale vodopád zůstává.
V. PÁRAL
Spadlý sníh se do nebe nevrací. Musí roztát.
V. PÁRAL
Štěstí je vlastně prostá věc. Ale tím hlubší, čím více si uvědomíme jeho nesamozřejmost.
V. PÁRAL
Hlavní problém s milenkami je neztratit je dříve, než nás přestanou vzrušovat.
V. PÁRAL
Máme spolu minulost, ale i budoucnost. A právě ta zhodnocuje náš vztah o naději, bez níž už nemůžeme žít. Schopnost křísit a vracet naději je naší velikou silou, je to vrácení smyslu a obsahu zážitkům a všemu. A ty podstatné věci asi nikdy neexistují samy o sobě, ale vždycky jen skrze blízkého člověka...
V. PÁRAL
Jistý Francouz dělí ženy na ty, s nimiž lze ještě posnídat, a na ty, s nimiž je to už nežádoucí.
Vladimír Páral
Použité zdroje
* VALÁŠEK, Martin, ed. Velká kniha citátů. Vyd. 2., dopl. Třebíč: Akcent, 2001. 2 sv. (667, 644 s.). ISBN 80-7268-181-8.
* CHROMÝ, Zdeněk. Moudrost podle abecedy. 1. vyd. Brno: Unis, 1997. 711 s. ISBN 80-86097-10-2.
* REZEK, Petr. Velká kniha citátů o ženách: a nejen pro muže. 1. vyd. V Praze: XYZ, 2004. 241 s. ISBN 80-86864-11-1.
* PTÁČEK, Michal, ed. Moudrá moudra: [3855 citátů s chytrým rejstříkem]. 1. vyd. Praha: Albatros, 2002. 327 s. ISBN 80-00-01113-1.
* BARTÁK, Matěj, ed. Velká kniha citátů. Vyd. 1. Praha: Plot, 2010. 235 s. ISBN 978-80-7428-039-9.
* BLASCHKE, Karel, ed. Velká kniha citátů. Ostrava: Knižní expres, C2004. 639 s. ISBN 80-7347-004-7.
* Velká kniha citátů. Třebíč: Drahomír Rybníček, 1999. 477 s. ISBN 80-7268-045-5.
(aj.)
Obor
Jazyk, lingvistika a literatura
Okres
--
Knihovna
Datum zadání dotazu
14.10.2016 09:32
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Kolik je 10 + 4?
Hledání v archivu