Jaroslav Panuška
Text dotazu
Literární tvorba Jaroslava Panušky - korespondence, paměti, deníky atd.
Odpověď
Vzpomínky J. Panušky jsou citovány v knize Paleta s vínem: čtení o Jaroslavu Panuškovi  (STEJSKAL, Vladimír. Paleta s vínem: čtení o Jaroslavu Panuškovi. 1. vyd. Havlíčkův Brod: Krajské nakladatelství, 1953. 61 s., [8] s. obr. příl.). Nic dalšího (korespondence, deníky..) se bohužel nepodařilo najít. Pokud něco vyšlo knižně, tak jsou to katalogy z výstav (některé s životopisnými údaji) a kromě výše uvedené knihy ještě životopisná publikace Jaroslav Panuška, která obsahuje i vzpomínky na J. Panušku. (BOUČKOVÁ, Jitka. Jaroslav Panuška. Pardubice: Východočeská galerie, 1978. 71 s.).
V roce 2008 vyšel v Havlíčkobrodském deníku rozhovor s vnučkou J. Panušky, který je dostupný na internetu i s úryvkem vzpomínek. TONAROVÁ, Hana. Vnučka Panušky: Nejvíc si pamatuji vůni barev v ateliéru. Deník: Vysočina - Havlíčkobrodský deník, 2008, roč. 7, č. 179, s. 3.ISSN 1802-0879.. Dostupné z http://havlickobrodsky.denik.cz/kultura_region/vnucka-panusky-nejvic-pamatuji-vuni-barev-20080731.html,
„Úryky z pamětí Jaroslava Panušky“  jsou dostupné na http://havlickobrodsky.denik.cz/kultura_region/20080731pameti_panuska.html.
Použité zdroje
Souborný katalog ČR
ANL - Výběr článků v českých novinách, časopisech a sbornících
Obor
Umění, architektura, muzeologie
Okres
Havlíčkův Brod
Knihovna
Krajská knihovna Vysočiny Havlíčkův Brod
Datum zadání dotazu
12.06.2015 14:18
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Kolik je 10 + 4?
Hledání v archivu