Jára Beneš
Text dotazu
Dobrý den,
existuje (ve vašem fondu/vůbec) nějaká publikace věnovaná osobnosti skladatele Járy Beneše (1897-1949)? (Krom encyklopedických hesel v biografických slovnících). Zdá se mi podezřelé, že nemohu nikde nic najít ...
Odpověď
Dobrý den,
samostatnou knihu o životě a díle skladatele Járy Beneše jsme v našich dostupných zdrojích nenašli. Snad by se dalo něco víc, než encyklopedické heslo, najít v knize Česká operetní kronika. V rejstříku je uvedeno mnoho stránek, které na jméno Jára Beneš odkazují; snad by se z nich daly složit dohromady jednotlivé střípky jeho života, ale hlavně díla.
Zdroj: ŠULC, Miroslav. Česká operetní kronika 1863 - 1948 vyprávění a fakta. Praha: Divadelní ústav, 2002.
Doporučujeme obrátit se i na Knihovnu Divadelního ústavu http://www.idu.cz/cs/knihovna-divadelniho-ustavu, mohli by mít ještě nějaké tipy na zdroje informací.
Další zdroj:
http://www.fdb.cz/lidi-zivotopis-biografie/32371-jara-benes.html
Obor
Hudba
Okres
--
Knihovna
Datum zadání dotazu
14.05.2014 14:01
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Zapište číslici "pět".
Hledání v archivu