Japonsko
Text dotazu
Dobrý den,
píši bakalářskou práci na téma Japonsko v 90. letech. Zaměřuji se na příčiny
takzvané ztracené dekády a na její samotný průběh. Obracím se na Vás s
prosbou, jestli by bylo možné mi doporučit literaturu k tomuto tématu.
Odpověď
Dobrý den,
k tématu Vaší práce můžete dohledat literaturu v následujících informačních
zdrojích:
* Online katalog NK ČR (NKC) - http://aleph.nkp.cz/F
* Souborný katalog ČR (SKC) - http://aleph.nkp.cz/F
* Báze ANL (články v českých novinách, časopisech a sbornících) - http://aleph.nkp.cz/F
Ukázkou Vám uvádíme vyhledané knihy (Souborný katalog ČR, kde naleznete také dostupnost knih v českých knihovnách) a články (báze ANL):
* CIHELKOVÁ, Eva, BRADA, Tomáš a KRAUSOVÁ, Radka. Ekonomické a politické změny v Japonsku v 90. letech. V Praze: Vysoká škola ekonomická, 1999. 37 s.
Aktuální otázky světové ekonomiky; 1999/8. ISBN 80-7079-791-6.
* GOODMAN, Roger, ed. Family and social policy in Japan: anthropological approaches. 1st. pub. Cambridge: Cambridge University Press, 2002. 237 s.
Contemporary Japanese society. ISBN 0-521-01635-5.
Vybrané ukázky knihy na Google books:
https://books.google.cz/books?id=dcuYmfyMTFsC&hl=cs&source=gbs_ViewAPI
* ONDRÁČEK, Petr. Hospodářský vývoj v Japonsku v 90. letech [rukopis]. Brno, 2001. 69 l.
Pozn.: diplomová práce
* KANAYA, Akihiro a WOO, David. The Japanese banking crisis of the 1990s: sources and lessons. Princeton, New Jersey: Princeton University. International economics section, 2001. 54 s. Essays in international economics. No.222, ISSN 0071-142X. ISBN 0-88165-129-X.
* Šinohara, Naojuk.Japonsko se potápí. Respekt, 1998, 9(27), s. 3. ISSN 0862-6545 Předmětová hesla: hospodářská krize - Japonsko* hospodářská politika - Japonsko
*Další ztracená dekáda? Snad ne. Týden, 2009, 16(17), s. 64-65. ISSN 1210-9940.
Předmětová hesla: národní hospodářství * krize * ekonomické ukazatele * finance * měna * kurs jenu * devalvace * příčiny * vývoj * souvislosti * asijská krize * Japonsko * r. 1992-1998
* Kašička, Petr. Útěk ze ztracené dekády: zádrhely poslední japonské reformy. Literární noviny, 2002, 13(41), s. 6-7. Dostupné také z: <http://archiv.ucl.cas.cz/index.php?path=LitNIII/13.2002/41>. ISSN 1210-0021.
Předmětová hesla: Japonsko -- hospodářské poměry * Japonsko -- hospodářská politika
Záznamy těchto dokumentů dohledáte ve výše uvedených katalozích, kde můžete vyhledat také další dokumenty za použití klíčových slov př. Japonsko, krize, hospodářství, ekonomika, 90.léta, ztracená dekáda, apod. Zajímavé a hodnotné informace byste mohl také najít v licencovaných online databázích, které z velké části obsahují články z odborných periodik.
Licencované zdroje mají předplacené významné a větší knihovny, vysokoškolské nejsou výjimkou. Ty navíc zpřístupňují zdroje, které jsou v souladu s informačními potřebami jejich studentů a pracovníků, doporučujeme Vám tedy zeptat se ve vaší vysokoškolské knihovně na možnost přístupu k těmto licencovaným zdrojům. Příkladem se můžete podívat na zdroje, které svým uživatelům nabízí NK ČR (NK ČR je zaměřena spíše na oblast sociálních a humanitních věd, proto bychom Vám doporučili spíše multioborové zdroje typu Ebsco, viz https://www.nkp.cz/katalogy-a-db/licencovane-db/prehled-lic-zdroju).
Využít můžete také volně dostupné zdroje na internetu, např.:
* Článek - http://www.investujeme.cz/ztracena-dekada-aneb-tezit-bude-zlato/
* Článek - https://www.finance.cz/zpravy/finance/216530-ztracena-dekada-cislo-dve-v-japonsku-klepe-na-dvere/
* Článek - http://hn.ihned.cz/c1-34584810-ponauceni-z-japonske-krize
Atd.
Obor
Politické vědy. Vojenství
Okres
--
Knihovna
Národní knihovna ČR
Datum zadání dotazu
16.03.2012 10:40
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Zapište číslici "pět".
Hledání v archivu